Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Ο Θάνος Κεσανλής για το 16 της #blogovision2016

16. Woods - City Sun Eater In The River Of Light



Χρειάζονται και οι ανάλαφροι ροκ δίσκοι. Που ναι μεν λειτουργούν στο background, αλλά σε αγγίζουν ενδόμυχα. Ανάμεσα σε πολλές φετινές μου προσπάθειες -και εν μέσω μιας χρονιάς που δε μας άφησε και πολλά περιθώρια για ανάλαφρες στιγμές- άκουσα αρκετούς τέτοιους δίσκους, αλλά κανείς δε μου "έκατσε" τόσο καλά όσο ο συγκεκριμένος. Γενικά η Αμερική την τελευταία δεκαετία κρατάει τα ηνία στο συγκεκριμένο είδος, μιας και η Μ. Βρετανία συνεχίζει να αναμασά περασμένα μεγαλεία και να μας δίνει δίσκους κατεψυγμένους και σχεδόν ληγμένους.

Οι Woods στην εν λόγω ένατη δισκογραφική τους απόπειρα, αλλάζουν (και πολύ καλά κάνουν) την κλασική συνταγή τους, που μπλέκει αλάνθαστα το Psy-folk, το Garage, την Americana. Τους βρίσκουμε να κοιτάζουν κατάματα τις ρυθμοδομές της Αφρικής και ιδιαίτερα της Αιθιοπικής jazz (στο εναρκτήριο Sun City Creeps ξεζουμίζουν τον Fela Kuti), να δοκιμάζουν την τύχη τους με την 70s Rock Reggae, και κάτι που μου έκανε εμένα τη μεγαλύτερη εντύπωση, να παίρνουν σχεδόν αυτούσια τη μελωδία του Vitamin C των Can στο θεσπέσιο Can't See At All.
Εν κατακλείδι, κρατούν ό,τι τους έκανε να τους αγαπήσουμε, πρόσθεσαν και στην εξίσωση και μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες γεωγραφικά μουσικές και μας παρέδωσαν το City Sun Eater In The River Of Light.


3 σχόλια: