Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016

Ο Θάνος Κεσανλής για το 13 της #blogovision2016

13. A Tribe Called Quest - We Got It From Here... Thank You 4 Your Service


Οι Tribe ήταν πάντα κάτι το διαφορετικό στον ραπ συρφετό από τις αρχές της δεκαετίας του 90 κι έπειτα. Τα samples τους τα ξέθαβαν από τζαζ δίσκους με μια αξιοζήλευτη μαεστρία και οι στίχοι τους ήταν πολύ μακριά από την gangsta rap φρασεολογία των guns bitches and blings.

Δεκαοκτώ χρόνια μετά την τελευταία τους κυκλοφορία, με την Αμερική να βρίσκεται μουδιασμένη από τον ρατσιστικό πολιτικό λόγο του Trump και την αστυνομία να συνεχίζει να δολοφονεί ανενδοίαστα μαύρους στο δρόμο, με τον θάνατο του πολύτιμου μέλους τους και εξαιρετικού ράπερ Phife Dawg (όχι δεν πέθανε σε κάποιο πιστολίδι, είπαμε οι Tribe είναι εξαίρεση), αποφάσισαν να επανέλθουν με τον υπέροχο και βαθιά πολιτικό δίσκο τους "We Got It From Here... Thank You 4 Your Service".
Ακολουθώντας τον κανόνα "low end theory", που εμπνεύστηκαν οι ίδιοι, δηλαδή έμφαση στο bass, rhythm και dancing, παρουσιάζουν 16 κομμάτια γεμάτα οργή, πόνο, αλλά και μια δόση αισιοδοξίας πως όσοι αξίζουν θα μείνουν και θα παλέψουν. Χωρίς ενοχλητικές guest παρουσίες και φανταχτερά ονόματα του χώρου κατάφεραν να χτυπήσουν το ν.1 στα Album Charts. Εύγε στα αλάνια από το Queens.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου