Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2016

To φετινό Νόμπελ Λογοτεχνίας στον σπουδαίο Bob Dylan

Ο σπουδαίος τραγουδοποιός και καλλιτέχνης Μπομπ Ντίλαν είναι ο νικητής του φετινού βραβείου Νόμπελ Λογοτεχνίας, όπως ανακοίνωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η Επιτροπή.
Ο Ντίλαν βραβεύεται επειδή «έχει δημιουργήσει νέες ποιητικές εκφράσεις μέσα στην σπουδαία αμερικανική μουσική παράδοση». Το βραβείο συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο 8 εκατ. σουηδικών κορωνών (820.500 ευρώ).


Ο Μπόμπ Ντίλαν, λοιπόν, ο κ. Ρόμπερτ Ζίμερμαν, ο άνθρωπος με τα πολλά πρόσωπα, ένας πραγματικός «χαμαιλέων» και ένας εξαιρετικός ποιητής.
Είναι πλέον Νομπελίστας με την σουηδική ακαδημία να ανακοινώνει ότι έχει «δημιουργήσει νέες ποιητικές εκφράσεις μέσα στη σπουδαία αμερικανική μουσική παράδοση».

Σίγουρα η απόφαση της ακαδημίας θα ξενίσει πολλούς και θα ενοχλήσει αρκετούς, ωστόσο, δεν έχουν παρά να μελετήσουν επισταμένως τους στίχους του Μπόμπ Ντίλαν από τότε που ήταν ήρωας της κάουντι, όταν έγινε επαναστάτης σταρ, ακόμη και όταν μετατρέπεται σε αναγεννημένο χριστιανό.
 Ελάχιστοι άνθρωποι έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στην μουσική του 20ου αιώνα όπως το κάνει ο Μπομπ Ντίλαν εδώ και 54 χρόνια.


            



Πηγή :www.efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου