Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2016

Ο Brian Eno στην Αθήνα

Στις 4 Οκτωβρίου, στη Στέγη.



Με εννοιολογική αφετηρία τη βύθιση του Τιτανικού, τον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο και τη διαρκή «τραμπάλα» του ανθρώπινου γένους ανάμεσα στην ύβρη και στην παράνοια, ο Brian Eno, από τις σημαντικότερες προσωπικότητες της μουσικής του 20ού και του 21ου αιώνα, παρουσιάζει την ακουστική εγκατάσταση The Ship, συνδυάζοντας για πρώτη φορά σε έργο του τρεις από τις πιο σημαντικές πτυχές της πλούσιας καλλιτεχνικής παραγωγής του: την ambient μουσική, τις εγκαταστάσεις και την τραγουδοποιΐα. Ανάλογα με τις χωροταξικές προδιαγραφές του εκάστοτε χώρου, σχεδιάζει την εγκατάσταση in situ και την εξελίσσει διαρκώς, διαμορφώνοντας κάθε φορά μια διαφορετική εμπειρία διαλογισμού και πνευματικής ανύψωσης για τον ακροατή.

Αξιοποιώντας πολλαπλές πηγές ενισχυμένου ήχου, εξερευνά τη σχέση ανάμεσα στο περιβάλλον και στη μουσική σύνθεση, για να δημιουργήσει μια ατμόσφαιρα που εμποτίζει το χώρο με ένα συναίσθημα δυνατό και οικείο. Αυτή είναι η πρώτη φορά που χρησιμοποιεί τη δική του φωνή σε μια ακουστική εγκατάσταση.

Σε συνδυασμό με την μουσική εγκατάσταση The Ship, ηχογραφήθηκε το πρόσφατο, ομότιτλο άλμπουμ, ο πρώτος σόλο δίσκος του Brian Eno, που περιλαμβάνει δικά του φωνητικά ύστερα από το Another Day On Earth του 2005.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου