Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

Κυριακάτικο Σινεμά

"Ο Βούδας πήρε μια κόκκινη κιμωλία, έσυρε έναν κύκλο και είπε: Όταν οι άνθρωποι πρέπει να ξανασυναντηθούν κάποτε, ό,τι κι αν τύχει στον καθένα απ' αυτούς, όσο διαφορετικούς δρόμους κι αν ακολουθούν, την ημέρα που πρέπει αναπόφευκτα θα ξανασμίξουν μέσα στον κόκκινο κύκλο"




 Η πρότασή μας γι' αυτή την εβδομάδα είναι μια γαλλική ταινία του 1970 και λέγεται: "Le Cercle Rouge" ("Ο Κόκκινος Κύκλος")

Ένας κατάδικος ξεφεύγει από την επιτήρηση του επιθεωρητή και κρύβεται στο πορτ παγκάζ ενός νεαρού Γάλλου του υποκόσμου, που μόλις ελευθερώθηκε από τη φυλακή. Οι δυο τους, ελεύθεροι, αποφασίζουν να βοηθήσουν έναν αλκοολικό πρώην αστυνομικό για να στήσει μια περίτεχνη ληστεία σε ένα χρυσοχοείο του Παρισιού.

Στην ταινία κυριαρχούν το αναπότρεπτο της μοίρας, οι συμπτώσεις, η ανδρική φιλία και ο πεσιμισμός. Οι ήρωες ξεπεσμένοι και μοναχικοί, βρίσκονται σε συνεχή εσωτερική αναζήτηση έχοντας πλήρη επίγνωση της τραγικότητας της ζωής.

Το σενάριο και η σκηνοθεσία είναι του Jean-Pierre Melville. Πρωταγωνιστούν οι: Alain Delon, Andre Bourvil, Gian Maria Volonte. Η ταινία είναι γνωστή κυρίως για την τελευταία της σκηνή που διαρκεί 30 λεπτά.

Παρακάτω ένα βίντεο ενδεικτικό της ταινίας:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου