Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

Ο Richard Hawley επιστρέφει και μας εκπλήσει όπως πάντα!


Κιθαρίστας, συνθέτης αλλά και παραγωγός φυσικά, ο  Richard Hawley γεννήθηκε στο Σέφιλντ το 1967. Ξεκίνησε ουσιαστικά την καριέρα του με την britpop μπάντα τους  Longpigs
και ύστερα αφού πέρασε για ένα μικρό διάστημα από τους Pulp  ασχολήθηκε κυρίως με το να βάζει το μαγικό χεράκι του για να βοηθήσει ανερχόμενες μπάντες από την πόλη του το Σέφιλντ, ανάμεσά του βέβαια και οι περιβόητοι πλέον Arctic Monkeys. Έτσι λοιπόν δικαίως ο Richard Hawley θεωρείται ο ως ο πνευματικός πατέρας της μουσικής σκηνής του Σέφιλντ.

Στην σόλο καριέρα του πάντως ο Richard Hawley με συνέπεια τόλμησε να πειραματίζεται με ήχους που σε καμιά περίπτωση δεν θυμίζουν την μουσική σκηνή του Σέφιλντ από την οποία κατάγεται.
Από το άλμπουμ του 2012 με τίτλο 'Standing At The Sky's Edge' ο Richard Hawley είχε ακολουθήσει ένα μονοπάτι ψυχεδελικό και όπως φαίνεται και από το πρώτο single του επερχόμενου   άλμπουμ του, ο Richard θα συνεχίσει σε αυτό το μονοπάτι. Το κομμάτι με τίτλο ''Which Way'' ξεκάθαρα επηρεασμένο από την garage rock σκηνή της δεκαετίας του 60 είναι ο προάγγελος για το όγδοο προσωπικό άλμπουμ του καλλιτέχνη και μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω

     




Επίσης πατώντας εδώ μπορείτε να ακούσετε το κομμάτι ''You and I'' το οποίο ήταν  B-side από το  single 'Black Treacle' όταν ο Hawley συνεργάστηκε με τους Arctic Monkeys. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου