Παρασκευή 15 Μαΐου 2015

Κάννες 2015!

Θα μπορούσα να κάνω μια αρκετά μεγάλη λίστα με τα ονόματα που παρέλασαν στο κόκκινο χαλί, τονίζοντας εκείνους που έλαμψαν στυλιστικά, αλλά δε θα το κάνω! Οι Κάννες πρωταγωνιστούν και παρακάτω θα πάρουμε μια ιδέα από τις 5 ταινίες που αξίζει να προσέξουμε στο φετινό φεστιβάλ.


1) Carol

Δεκαετία του ’50, μια νεαρή πωλήτρια σε πολυκατάστημα της Νέας Υόρκης ερωτεύεται μία πολύ μεγαλύτερή της, παντρεμένη γυναίκα. Στον ομώνυμο ρόλο βρίσκουμε τη συγκλονιστική Κέιτ Μπλάνσετ, η οποία ενώνει τις δυνάμεις της με τον Τοντ Χέινς. Στο πλευρό της Μπλάνσετ η Ρούνι Μάρα.

2) Irrational Man

Φυσικά δεν μπορεί να λείπει η καινούρια ταινία του Γούντι Άλεν. Πόσο μάλλον όταν πρωταγωνιστούν η Έμμα Στόουν και ο πάντα εξαιρετικός Χοακίν Φοίνιξ. Ένας καθηγητής πανεπιστημίου και μία φοιτήτριά του που το πάθος τούς οδηγεί στα άκρα. Πολλοί λένε ότι σε ύφος θυμίζει έντονα το "Match Point". Αδημονούμε!

3) Amy

Το "Amy" του Ασίφ Καπάντια δεν είναι απλά ένα ντοκιμαντέρ για την Amy Winehouse. Είναι μία πορεία από το όνειρο στον εφιάλτη. «Σκοπός μας είναι ένα εξαιρετικά μοντέρνο, συναισθηματικό και άμεσο ντοκιμαντέρ που θα έχει τη δύναμη να κουβαλήσει το άστρο της Amy, αλλά και να ρίξει φως στον σύγχρονο κόσμο μας με έναν τρόπο που λίγες ταινίες το κάνουν...» είχε δηλώσει ο Καπάντια στην αρχή των γυρισμάτων. Τώρα ήρθε η ώρα για να δούμε αν τα κατάφερε.

4) The Sea of Trees 

Για τον Γκας Βαν Σαντ κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για το αποτέλεσμα. Μια ταινία του μπορεί να μας ενθουσιάσει με την ίδια ευκολία που μπορεί να μας απογοητεύσει πλήρως. Κάθε του νέο εγχείρημα, όμως, είναι και μια νέα πρόκληση.  Στο "The Sea of Trees" ο Μάθιου ΜακΚόναχι και ο Κεν Γουατανάμπε συναντιούνται τυχαία στο Δάσος των Αυτοκτονιών στην Ιαπωνία, όπου έχουν πάει για να δώσουν τέλος στη ζωή τους.. Για να δούμε!

5) The Lobster
Για το τέλος κράτησα το "δικό μας" Lobster -του Γιώργου Λάνθιμου, δηλαδή- ο οποίος επιστρέφει δυναμικά έχοντας στο πλευρό του ένα διάσημο καστ χολιγουντιανών κι ευρωπαίων ηθοποιών ( Colin Farrell, Léa Seydoux, Rachel Weisz και John C. Reilly) κι ευελπιστεί να φέρει ακόμα μία διεθνή διάκριση στην Ελλάδα. Το φιλμ πραγματεύεται την ιστορία μιας ομάδας αδέσμευτων ατόμων, που πρέπει σε διάστημα 45 ημερών να βρουν τα ταίρια τους, αλλιώς θα μεταμορφωθούν σε ζώα και θα ελευθερωθούν στο δάσος!









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου