Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Live N Roll : Τα καλύτερα live της εβδομάδας

Επιστρέφει η στήλη μετά από αρκετό καιρό απουσίας με σημαντικότατα live που πρόκειται να γίνουν στη χώρα μας αυτήν την εβδομάδα. Φυσικά και ξεχωρίζουν οι εμφανίσεις του Δανού Dj παραγωγού Trentemoller ο οποίος αναμένεται να μας χαρίσει δυο καταπληκτικές βραδιές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Αξιοσημείωτες ε'ιναι πάντως και οι εμφανίσεις των Φινλανδών Black Magic Six σε μια μίνι ελληνική περιοδεία.





1. Trentemoller Live 
O Trentemøller, ένας από τους χαρισματικότερους μουσικούς και παραγωγούς της παγκόσμιας ηλεκτρονικής σκηνής την τελευταία δεκαετία, έρχεται στη χώρα μας για δύο μοναδικά live shows, μαζί με τη μπάντα του, την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου στο Fix Factory of Sound (Θεσσαλονίκη) και την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου στο Gazi Music Hall (Αθήνα).

Τον Σεπτέμβριο του 2013, ο Trentemøller παρουσίασε την τρίτη ολοκληρωμένη δουλειά του. Το “Lost” αποτελεί τη φυσική συνέχεια της έως τώρα πορείας ενός μουσικού που είναι πολύ δύσκολο να περιορίσεις το έργο του κάτω από την ετικέτα ενός είδους. Μοιάζει να απηχεί όλες τις εμπειρίες και τη δυναμική που συγκέντρωσε από τις παρατεταμένες περιοδείες των τελευταίων ετών, με τις κιθάρες και τα αναλογικά synthesizers να ισορροπούν στην πρωτοκαθεδρία του ήχου του. Στο album συμμετέχουν σπουδαία ονόματα - όπως οι Low, η Kazu Makino από τους Blonde Redhead, ο Sune Rose Wagner από τους Raveonettes, o Johny Pierce από τους Drums, οι Ghost Society, η Jana Hunter από τους Lower Dens, η Marie Fisker - συμβάλλοντας στη σύνθεση ενός μοναδικού ηχητικού παζλ που κινείται από το krautrock, το indie rock και το post punk έως τη jazz και την κλασσική μουσική.
Για περισσότερες πληροφορίες και εισιτήρια πατήστε εδώ.



2. Black Magic Six 
Το ντουέτο δυναμίτης απο την παγωμένη Φινλανδία με νέο δίσκο κατεβαίνει για περιοδεία στα βαλκάνια και θα κάνεικαι μια μινι περιοδεία στη χώρα μας περνώντας από Θεσσαλονίκη- Κατερίνη και Αθήνα. 
Oι Black Magic Six είναι ένα Βlues/ Rock N Roll- Punk duo  με σημαντική καριέρα στα 7 χρόνια ύπαρξής του. Έχουν κυκλοφορήσει 3 στούντιο άλμπουμ και πρόσφατα ένα μίνι άλμπουμ το ''Halfway to Hell'' το οποίο κυκλοφόρησε σε περιορισμένη έκδοση. Το σχήμα περιοδεύει σε όλο τον πλανήτη και αφού περάσει από τη χώρα μας θα συνεχίσει στην Ευρώπη και την Λατινική Αμερική.
Αναλυτικά η μπάντα θα εμφανιστεί:
Θεσσαλονίκη στο Μπάτε Σκύλοι (Oλύμπου 61) Κυριακή 02/03
Κατερίνη στο Rock Club Δον Κιχώτης (Κρυστάλλη 6) Παρασκευή 28/02/ Είσοδος Ελεύθερη
Αθήνα στο ZERO (Μ.Αλεξάνδρου 120, Κεραμεικός) Πέμπτη 27/02



3. Imam Baildi Live 
Η ακαταμάχητη συνταγή των Imam Baildi είναι γνωστή και δοκιμασμένη: 8 άτομα επί σκηνής κάνουν remixing σε ελληνικά τραγούδια από τις δεκαετίες του ’40, του ’50 και του ’60, συνδυάζοντας τη μοναδική ατμόσφαιρα αυτών των συνθέσεων με τις δικές τους μουσικές παρεμβάσεις, νέους ήχους και τεχνικές παραγωγής: Ο Ζαμπέτας συναντά το hip-hop, το μπουζούκι φλερτάρει με το electro swing, τα βαλκανικά πνευστά μιξάρονται με latin ενορχηστρώσεις και η νοσταλγική φωνή της Ρένας Μόρφη εναλλάσσεται με την εκρηκτική σκηνική παρουσία του MC Yinka. Ετοιμαστείτε λοιπόν για 4 βραδιές-πάρτυ, απολύτως συντονισμένες, άλλωστε, με το πνεύμα και τη διάθεση των – αποκριάτικων – ημερών που πλησιάζουν.
PassPort (Καραϊσκου 117, Πειραιάς) Παρασκευή 28/02


4. Olga Kouklaki
Deep House/ Electro- Disco ρυθμοί από την ελληνίδα ντίβα πλέον της ηλεκτρονικής μουσικής που εδώ και μια δεκαετία έχει καθιερωθεί στις καρδιές των φίλων του είδους σε όλη την Ευρώπη. 
Warm up : Merlin 
Παρασκευή 28/02
Music Bar Cashmere (Γ. Ολυμπίου, Κατερίνη) Είσοδος ελεύθερη




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου