Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Αλεχάντρο Χοδορόφσκι, η επιστροφή!

Ηθοποιός, σκηνοθέτης, συνθέτης, μίμος, σεναριογράφος κόμικς, ερμηνευτής του Ταρώ, ψυχοθεραπευτής. Γνωστός κυρίως για τις σουρρεαλιστικές του ταινίες, ένας από τους πιο ιδιοσυγκρασιακούς και εκκεντρικούς δημιουργούς που έχει γνωρίσει ο κινηματογράφος, ακούει στο όνομα  Αλεχάντρο Χοδορόφσκι και ύστερα από 23 ολόκληρα χρόνια απουσίας από το σινεμά, επιστρέφει με την ταινία "Ο χορός της πραγματικότητας"! Ο θρυλικός δημιουργός cult αριστουργημάτων όπως το "SantaSangre" ή το " El Topo" μάς παρουσιάζει μια φανταστική αυτοβιογραφία, η οποία ανασυνθέτει την περιπέτεια της ζωής του, συνοψίζοντας όλες τις εμμονές του.


Ένα αγόρι γεννιέται το 1929 στην Τοκοπίλα, μια μικρή παραλιακή πόλη στα πρόθυρα της χιλιανής ερήμου, όπου γυρίστηκε και η ταινία. Αντιμέτωπος με μια θλιμμένη και αποξενωμένη παιδική ηλικία, ως μέλος μια ξεριζωμένης οικογένειας, ο νεαρός Χοδορόφσκι θα γνωρίσει από πολύ νωρίς τη γοητευτική γραμμή ανάμεσα στη φαντασία και την πραγματικότητα και θα επιλέξει να ζήσει ακριβώς εκεί. Μεγαλώνοντας, το αγόρι θα γίνει ένας σπουδαίος σκηνοθέτης, με ανεκτίμητο όπλο του τη σπάνια ικανότητα να ισορροπεί ανάμεσα στα δύο.
Αναμειγνύοντας την προσωπική του ιστορία με τη μεταφορά, τη μυθολογία και την ποίηση, «Ο Χορός της Πραγματικότητας» αντανακλά τη φιλοσοφία του Αλεχάντρο Χοδορόφσκι ότι η πραγματικότητα δεν είναι αντικειμενική, αλλά περισσότερο ένας «χορός» που γεννιέται μέσα από την ίδια μας τη φαντασία.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου