Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014

Νεκρός βρέθηκε δυστυχώς, ο κιθαρίστας των Primal Scream, Robert ''Throb'' Young

Νεκρός βρέθηκε δυστυχώς σε ηλικία μόλις 49 ετών ο πρώην κιθαρίστας των Primal Scream, Robert "Throb" Young. Οι συνθήκες του θανάτου αν και παραμένουν άγνωστες ακόμη η αστυνομία έχει δηλώσει με νόημα ότι δεν φαίνεται να είναι κάτι το ύποπτο.
O Young ξεκίνησε τους Primal Scream μαζί με τον συμμαθητή και φίλο του Bobby Gillespie (τραγουδιστή της μπάντας) και μάλιστα στην αρχή έπαιζε μπάσο. Στην κιθάρα μεταπήδησε αμέσως μετά την κυκλοφορία του πρώτου άλμπουμ της μπάντας (1987 Sonic Flower Groove.). Στην συνέχεια βοήθησε τα μέγιστα ώστε η μπάντα να φτάσει πολύ ψηλά συμμετέχοντας σε όλα τα σπουδαία άλμπουμ της μπάντας ΄που την καταξίψσαν και την εκτόξευσαν στην κορυφή. Ανάμεσά τους το πολύ σπουδαίο ''Screamadelica'' του 1991 αλλά και τα Give Out But Don't Give Up (1994),  Vanishing Point (1997), XTRMNTR (2000) Evil Heat (2002) και τέλος στο Riot City Blues του 2006.

Το 2006 ο Young εγκατέλειψε την μπάντα κάτι που ο Gillespie αιτιολόγησε ως ''αποχώρηση λόγο προβλημάτων στην προσωπική του ζωή''.

Η μπάντα αποχαιρέτησε τον σπουδαίο καλλιτέχνη με την παρακάτω ανακοίνωση:
'' Χάσαμε τον σύντροφο και αδερφό μας Robert Young. Ήταν ένα αναντικατάστατο ταλέντο που θαύμαζαν όλοι.
O Robert ''Throb'' Young βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην πόλη Sussex της Αγγλίας σε ηλικία 49 ετών.

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου