Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Pulp : Μια ταινία για την Ζωή, τον Θάνατο και τα Σούπερ Μάρκετ!


Οι Pulp γνώρισαν την παγκόσμια καταξίωση την δεκαετία του 90 όταν κυρίως με τα υπέρ χιτ τους Common People και Disco 2000 κατάφεραν να γίνουν γνωστοί σε κάθε γωνιά του πλανήτη. 25 χρόνια (και 10 εκ. πουλημένα άλμπουμ) μετά επιστρέφουν στην γενέτειρά τους το Σέφιλντ για την τελευταία Βρετανική τους εμφάνιση.
Όλη η πόλη ζει στον ρυθμό της προετοιμασίας του μεγάλου γεγονότος. Κάνοντας την  καλύτερη εμφάνιση της καριέρας της, η μπάντα αποκλειστικά στο ντοκιμαντέρ μοιράζεται τις σκέψεις της για την φήμη, την αγάπη, τον θάνατο αλλά και την συντήρηση αυτοκινήτων!

Ο σκηνοθέτης  Florian Habicht (Love StoryWoodenhead) με μαεστρία αναδεικνύει την προσφορά της μπάντας αφήνοντας το κοινό να μιλήσει, συζητώντας για την μπάντα με απλούς ανθρώπους που συναντάει στους δρόμους του Σέφιλντ.
H ταινία Pulp δεν μοιάζει με καμιά άλλη μουσική ταινία είναι αστεία και ιδιαίτερα συγκινητική, βγαλμένη από την καθημερινότητα  μιας πόλης που γέννησε, ανέθρεψε και μεγάλωσε μια από τις σπουδαιότερες μπάντες όλων των εποχών. Η επιτυχία των Pulp είναι ολοφάνερα βασισμένη σε απλά και πολύπλοκα καθημερινά προβλήματα βγαλμένα από την ζωή, για τα οποία μιλάνε στα τραγούδια τους εκφράζοντας τα με έναν πολύ όμορφο τρόπο. H ταινία καταφέρνει να αναδείξει την ταύτιση του κόσμου με τα τραγούδια της μπάντας και αυτό την κάνει ιδιαίτερα συγκινητική.

Η ταινία κυκλοφορεί από τις 7 Ιούνη σε σκηνοθεσία Florian Habicht και πρωταγωνιστούν οι Jarvis Cocker, Mark Webber, Candida Doyle, Nick Banks, Steve Mackey και ο κόσμος του Σέφιλντ.

          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου