Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

13 ψυχεδελικές αφίσες για συναυλίες από την δεκαετία του 60 προμοτάρουν σπουδαία live της εποχής

Οι παρακάτω αφίσες έχουν δημιουργηθεί για να προμοτάρουν συναυλίες στην δεκαετία του 60. Μια εποχή που την έχουμε συνδυάσει με το κίνημα των χίπις, της διαμαρτυρίες κατά του πολέμου, αλλά και τις ψυχεδελικές ροκ μουσικές της εποχής εκείνης.






Ο Wes Wilson θεωρείται ο υπεύθυνος για το ψυχεδελικό στυλ γραψίματος την δεκαετία του 60. Η παρακάτω αφίσα προμοτάρει την εμφάνιση του Andy Warhol στο Fillmore του Σαν Φρανσίσκο παρέα με τον Lou Reed και τους Velvet Underground






Άλλο ένα πόστερ του Wes Wilson και πάλι στο Σαν Φρανσίσκο το οποίο χάρη στις ακούραστες προσπάθειες του προμότερ  Bill Graham κατάφερε να γίνει το παγκόσμιο κέντρο της ψυχεδελικής ροκ σκηνής των σίξτις. Αυτό το  πόστερ είναι του 1966 και διαφημίζει την συναυλία των Jefferson Airplane μαζί με τους Quicksilver Messenger Service και τους Lightning Hopkins.







Οι Blues Project, Mothers, και οι Canned Heat σε συναυλία στο Σαν Φρανσίσκο το 1967, οι Canned Heat άνοιξαν το φεστιβάλ του Woodstock δυο χρόνια αργότερα!

                             

Ο Clifford Charles Seeley έφτιαξε αυτήν την αφίσα χρησιμοποιώντας την γραμματοσειρά που έκανε γνωστή ο  Wes Wilson για ένα live του 1967 στο οποίο συμμετείχαν οι Jefferson Airplane, Garbor Szabo, και ο Jimi Hendrix.




 H Bonnie McLean που έφτιαξε την παρακάτω αφίσα για το live των Pink Floyd, οι οποίοι με την σειρά τους εμφανίστηκαν το 1967 στο Σαν Φρανσίσκο, ήταν η γυναίκα του Bill Graham ο οποίος ως διοργανωτής της ανέθετε πολλές φορές την ευθύνη του να δημιουργήσει την αφίσα για τις συναυλίες του.






Και αυτό της Bonnie η οποία είχε αναλάβει να κάνει αφίσες όταν ο άντρας της Bill Graham σταμάτησε την συνεργασία του με τον Wes Wilson. η Bonnie διατήρησε την γραμματοσειρά του Wes αλλά συνήθως  έβαζε στις αφίσες της κάποιο άτομο ή κάποιο πρόσωπο.

                               






Καυτό της Bonnie Mclean για την συναυλία των The Who στο Fillmore του Σαν Φρανσίσκο

         






Αυτό το πόστερ είναι του 1968 και έχει δημιουργό τον Paul Kagan. Διαφημίζει την συναυλία των Taj Mahal και των Creedence Clearwater Revival.







Ο Rick Griffin είναι ένας από τους διασημότερους σχεδιαστές ψυχεδελικών αφισών στα τέλη της δεκαετίας του 60. Η παρακάτω αφίσα είναι του 1967 και διαφημίζει ένα σόου των Doors στο Denver.





O Rick Griffin σςχεδίασε και την παρακάτω πραγματικά σουρεαλιστική αφίσα η οποία είχε φιταχτεί για να προμοτάρει την εμφάνιση του Jimi Hendrix με τον John Mayall. Oι δυο σπουδαίοι κιθαρίστες εμφανίστηκαν μαζί με τον μπλουζίστα  Albert King το 1968 στο Fillmore του Σαν Φρανσίσκο





Ο Rick Griffin κέρδισε την αναγνώριση μετά από αυτή την αφίσα του 1969 για τους Greatful Dead, όχι μόνο ως σχεδιαστής αφισών αλλά και ως καλλιτέχνης των κόμικ αφού πολλά εναλλακτικά περιοδικά της εποχής δημοσίευαν τα σχέδιά του.




H δουλειά της Linda Segul για το Folk- Rock Festival που έγινε στην Β. Καλιφόρνια το 1969 είναι λίγο πιο υποτονική σε σχέση με άλλες ψυχεδελικές αφίσες. Σε καμιά περίπτωση αυτό δεν συμβάινει με το line- up του Φεστιβάλ στο οποίο συμμετέχουν οι Jimi Hendrix, Jefferson Airplane, Led Zeppelin, Steve Miller Band, Chuck Berry, Muddy Waters, Santana, Eric Burdon, Canned Heat, Chambers Brothers, Youngbloods, Lee Michaels, και  οι Blues Image.





Πηγή :matterdome.com/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου