Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Εσείς πως το προτιμάτε το pop corn σας ? 1+ 9 εκτελέσεις του θρυλικού κομματιού.

Μιλάμε για ένα τραγούδι θρύλο και αν και η πρώτη έκδοσή του που άκουσα δεν ήταν το πρωτότυπο, αλλά η μαγική electro pop  εκτέλεση του τεράστιου Jean Michelle Jarre, το κομμάτι αμέσως αποτυπώθηκε μέσα στο μυαλό μου.
Αργότερα μεγαλώνοντας έμαθα την πραγματική ιστορία του, μια ιστορία που παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον αφού χωρίς αμφιβολία μιλάμε για ένα από τα κορυφαία κομμάτια όλων των εποχών. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε κατ` αρχήν το πρωτότυπο που έχει γράψει ο Αμερικανογερμανός συνθέτης Gershon Kingsley συν εννιά από τις καλύτερες και αγαπημένες μας διασκευές στο κομμάτι ύμνο. Εννοείται πως από την στιγμή που το κομμάτι έχει διασκευαστεί από χιλιάδες και μουσικούς και σχήματα όλοι μπορεί να έχετε και κάποιο άλλο αγαπημένο που να μην βρίσκεται στην λίστα μας.




Ξεκινάμε την παρουσίαση μας με την αυθεντική εκτέλεση του Gershon Kingsley. Το κομμάτι ηχογραφήθηκε το 1969 για το άλμπουμ του Music to Moog By. 

                       




Το 1972 οι Hot Butter πήραν το κομμάτι και με την διασκευή τους το έκαναν τεράστιο χιτ παγκοσμίως. Το κομμάτι έφτασε στο νούμερο ένα στα τσαρτς σε πολλές χώρες ενώ είναι το 131ο single σε πωλήσεις όλων των εποχών.

                             



Από το 1972 χρονολογείται και η πρώτη διασκευή του σπουδαίου Jean Michelle Jarre ο οποίος κυκλοφόρησε το κομμάτι υπο το ψευδώνυμο The Popcorn Orchestra and Jamie Jefferson

                              




Την δική του εκδοχή του κομματιού κυκλοφόρησε και ο Aphex Twin μέσω της συλλογής Caustic Window Compilation το 1993

                               


To 2009 με το single τους Resistance οι Alternative rock μπάντα, Muse, κυκλοφόρησε την δικιά της έκδοση για το κομμάτι.

                                




Μια σοβαρότατη και πολύ καλή διασκευή έγινε από την τηλεοπτική σειρά The Muppets, ενώ το βίντεο περιλαμβάνει αρκετό χιούμορ η διασκευή είναι από τις καλύτερες.

             



To 1977 η Patie Brooks που ήταν μια από τις πιο γνωστές τραγουδίστριες της εποχής της Disco μουσικής, έκανε την παρακάτω Ντίσκο έκδοση του κομματιού.

                             




To 2012 o Palov παρέα με τον Panama Cardoon κυκλοφόρησαν μέσω της Carnibal Records το δικό τους popcorn σε μια Cumbia έκδοση του κομματιού.

                              



Μέσα από το EP τους ''Kaligola'' oι Kaligola Disco Bazar κυκλοφόρησαν μια μοναδική Balkan έκδοση του κομματιού το 2012.

             




Το 1972 οι Γάλλοι  Anarchic System είχαν κυκλοφορήσει ως single μια πολύ ενδιαφέρουσα εκδοχή του κομματιού καθώς η δική τους διασκευή περιέχει και φωνητικά .

                                 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου