Τρίτη 24 Ιουνίου 2014

Ποδόσφαιρο vs. DJing

Υπάρχουν πολλοί DJs που ζουν διπλή ζωή; Από τη μία DJing και παραγωγή και από την άλλη κάτι τελείως διαφορετικό και συνάμα συναρπαστικό στις περισσότερες περιπτώσεις.
Παραδείγματα όπως ο Murat Tepeli που είναι χειρουργός, ο Floating Points που είναι νευροεπιστήμονας και η Nina Kraviz που εργαζόταν σε οδοντιατρείο.

Ένα πράγμα όμως δεν το ακούμε συχνά, είναι οι DJs που έχουν καριέρα ως αθλητές παράλληλα με τη μουσική. Ωστόσο, υπάρχουν αρκετοί που έφτασαν πολύ κοντά σε μια αθλητική καριέρα.

Έχοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο σε εξέλιξη θα αναφέρουμε τους Guy Gerber και Solomun, των οποίων η καριέρα ως επαγγελματία ποδοσφαιριστή σταμάτησε κάπως απότομα λόγο της επιθυμίας τους να ασχοληθούν με τη μουσική. ''Η ζωή ως performer δεν είναι εύκολη. Φορτωμένο πρόγραμμα, εξαντλητικές ώρες και συνεχή shows, αλλά να κάνουμε και τα δύο είναι αδύνατο'', σύμφωνα με τον Βρετανό drum & bass βετεράνο Mampi Swift.

Οι Guy Gerber, Mladen Solomun (aka Solomun) και Mampi Swift μας λένε για την πρώην σταδιοδρομία τους ως ποδοσφαιριστές και μας εξηγούν επίσης γιατί ήταν τόσο δύσκολο να συνεχίσουν και με τα δύο, μουσική και ποδόσφαιρο.


The Game Plan
Ο Benga superstar της dubstep είναι ίσως ο πιο διάσημος από αυτούς μιας και υπήρξε μέλος της ομάδας των νέων της Arsenal (μαζί με τον Steve Sidwell). Η Inga Copeland επίσης φέρεται να έχει περάσει από δοκιμαστικά για την ομάδα των γυναικών της Arsenal, ενώ ο Darren Cunningham έπαιξε για τη West Bromwich, όπου εκεί ένας τραυματισμός σταμάτησε πρόωρα την καριέρα του.

Αυτός με τα περισσότερα χιλιόμετρα στον αγωνιστικό χώρο, θα λέγαμε ότι είναι ο Ισραηλινός παραγωγός και DJ Guy Gerber, ξεκινώντας την καριέρα του σε πολύ μικρή ηλικία.

''Ήμουν στο Maccabi του Tel Aviv. Κάποια στιγμή οι προπονητές της εθνικής ομάδας αναζητούσαν ταλέντα και έτσι με βρήκαν. Προπονούμουν  από την ηλικία των οκτώ για πάνω από τρεις ώρες κάθε ημέρα μέχρι τα 17. Έπαιζα σε τουρνουά στη Γερμανία και την Ολλανδία με την ομάδα μου, όταν αποφάσισα να σταματήσω, ήταν αρκετά σοκαριστικό για όλους. Πέντε με έξι χρόνια μετά συνέχιζαν να ανανεώνουν την "κάρτα παίκτη" μου σε περίπτωση που αποφασίσω να επανέλθω. Αλλά άρχισα να νιώθω ότι θα κατέληγα ως ένας παίκτης που ποτέ δεν θα έφτανε το μέγιστο των δυνατοτήτων του''.

Με τη δική του δισκογραφική, σπίτι στην Ίμπιζα και ένα νέο άλμπουμ συν-παραγωγή με P Diddy, ο Gerber δεν θα πρέπει να έχει μετανιώσει για την απόφαση του να ασχοληθεί εξολοκλήρου με τη μουσική.

''Είναι στενάχωρο να βλέπω πώς δεν είμαι στο ίδιο επίπεδο πια. Μόλις μετακόμισα στην Ίμπιζα για το καλοκαίρι και μαζί με τον Tiga θα σχηματίσουμε μια Rumors football team, έτσι ξαναρωτήστε με σε λίγους μήνες πόσο καλός είμαι''.


Playing for Club or Country
Ο Solomun πέρασε τα νεανικά του χρόνια παίζοντας για την HEBC του Αμβούργου (όπου τώρα είναι σπόνσορας). Όνειρο του όμως ήταν πάντα να παίξει για τη χώρα καταγωγής του, την τότε Γιουγκοσλαβία, πράγμα που ήταν όμως πολύ δύσκολο λόγω της πολιτικής αστάθειας στης χώρας.

''Το πάθος μου για τη μουσική και το DJing ήρθε αργότερα και μόνο όταν πλέον τελείωσε για μένα το ποδόσφαιρο. Μερικές φορές έχω την αίσθηση ότι η Diynamic family είναι λίγο σαν μια ποδοσφαιρική ομάδα, όλο το χρονικό διάστημα που είμαστε μαζί στο ''γήπεδο'' αισθάνομαι πολύ χαρούμενος''.

Με βαλκανικές ρίζες και γερμανική ανατροφή, ποια ομάδα άραγε υποστηρίζει στο Παγκόσμιο Κύπελλο. ''Είμαι στην τυχερή θέση να υποστηρίζω τρεις ομάδες: Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Κροατία και Γερμανία. Είμαι πραγματικά περίεργος να δω πια θα είναι η μεγάλη έκπληξη αυτή τη φορά, όπως έκανε η Κροατία το 1998".


A Big of Two-Halves
Ο Βρετανός drum & bass DJ Mampi Swift (πραγματικό όνομα Philip Anim) βρέθηκε με την ευκαιρία να δοκιμαστεί για τη Birmingham City, μια ευκαιρία όμως που αρνήθηκε.

"Ήμουν 16, 17 και έπρεπε να αποφασίσω ανάμεσα στη μουσική και το ποδόσφαιρο. Όποιο από τα δύο θα ήταν, θα έπρεπε να τα δώσω όλα, έτσι επέλεξα τη μουσική. Όταν πρωτοξεκίνησα ως DJ, τις Παρασκευές προσπαθούσα να πάρω μια εκπομπή στο KoolFM στις 3-5 το πρωί. Μπορείς; Δεν μπορείς να παίξει ποδόσφαιρο μετά από αυτό. Ξέρω πολλούς ποδοσφαιριστές που ξεκουράζονται τρεις με πέντε ώρες και είναι μια χαρά, αλλά δεν μπορείς να το κανείς για πολύ καιρό αυτό, είναι αδύνατο. Θα ήταν τέλειο εάν μπορούσα να κάνω και τα δύο το έχω ονειρευτεί πολλές φορές''.





Πληροφορίες από djbroadcast.net


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου