Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Το πρώτο ελληνικό Manga έφτασε... «Τότε και Τώρα, Πάντα Θεσσαλονίκη» -Photos-

Πρόκειται για τους Mangatellers μια ομάδα που στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 (ΕΠΝ) δημιούργησε -χρησιμοποιώντας την τεχνοτροπία των ιαπωνικών κόμικ- το πρώτο ελληνικό Manga με θέμα το παρελθόν και το παρόν της Θεσσαλονίκης.

Με τίτλο «Τότε και Τώρα, Πάντα Θεσσαλονίκη» ή «Thessaloniki through time», οι πρωταγωνιστές του ο Τζιν, ο Κίσι και ο Κέιγκο μας ξεναγούν στο Λευκό Πύργο, τη Ροτόντα, τον Άγιο Δημήτριο και άλλα μνημεία της πόλης, παράλληλα μας μαθαίνουν για τον Μέγα Αλέξανδρο, τη Βασίλισσα Θεσσαλονίκη και μας συστήνουν τους μαθητές του Αριστοτέλη.

Η ιστορία είναι γραμμένη στα αγγλικά και ελληνικά και περιέχει δύο ιστορίες, η μία αφορά τη σύγχρονη Θεσσαλονίκη με τίτλο ''Mythos'' και η άλλη την αρχαία με τίτλο ''Run''

Οι Mangatellers είναι μια τετραμελής ομάδα που απαρτίζετε από τους σεναριογράφους Φύλλης Χατζόπουλος και Ραφαήλ Βουτσίδης, τον σκιτσογράφο Μάνο Λαγουβάρδο και τον 3D artist Νικήτα Εφημίδη.

«Μελετήσαμε πολύ την ιστορία και κάναμε μεγάλη έρευνα προκειμένου να βρούμε στοιχεία για τα πρόσωπα της Θεσσαλονίκης. Δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα, για παράδειγμα, στην περίπτωση του βασιλιά Κασσάνδρου, αναζητώντας την απεικόνιση της μορφής του», σημείωσε ο σεναριογράφος Φύλλης Χατζόπουλος. Για το λόγο αυτό χρειάστηκαν την υποστήριξη της καθηγήτριας Φιλοσοφικής και Παιδαγωγικής σχολής του ΑΠΘ, Ελένης Χονδολίδου.

Ένα στοιχείο που ξεχωρίζει τα manga από τα υπόλοιπα κόμικ, είναι ότι διαβάζονται ανάποδα, σαν να αρχίζουν από το τέλος και η σειρά των εικόνων είναι από τα δεξιά προς τα αριστερά.

Το πρώτο ελληνικό manga δημιουργήθηκε για λογαριασμό της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014, σε μια και μοναδική έκδοση 5000 αντιτύπων τα οποία διανέμονται δωρεάν. Η ιαπωνική πρεσβεία έδωσε την έγκριση της και η ομάδα θα συμμετάσχει στον όγδοο παγκόσμιο διαγωνισμό για ξένους δημιουργούς manga που διεξάγεται στην Ιαπωνία.


Photos:



















































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου