Παρασκευή 27 Ιουνίου 2014

"Μόνος Γεννιέσαι, Μόνος Πεθαίνεις" Το δεύτερο άλμπουμ των Φata Morgana κυκλοφόρησε!

H Φata Morgana Band είναι ένα διμελές ελληνόφωνο  μουσικό σχήμα α που αποτελείται από τους μουσικούς  Γιάννη Κωνσταντινίδη απο την Κατερίνη ( ερμηνεία-φωνητικά ) και Πάνος Σαμαρά απο την Καβάλα ( κιθάρες/μουσική-στίχοι ) οι οποίοι γνωρίστηκαν
όταν ήταν ακόμη φοιτητές στην Καρδίτσα το 2006 και αποφάσισαν να δημιουργήσουν μια heavy-rock μπάντα. 

Μετά τις πρώτες πρόβες και με την βοήθεια από άλλα τοπικά σχήματα η μπάντα άρχισε να παίζει live σε διάφορα μαγαζιά και καθιέρωσε το όνομα Φata Morgana με το ελληνικό Φι στο όνομα να συμβολίζει τον ελληνικό στίχο που χρησιμοποιούν. Αργότερα  το σχήμα μετέφερε την έδρα του στην Καβάλα.

 Αν και διμελές το συγκρότημα στα live και στις ηχογραφήσεις χρησιμοποιούν session μουσικούς, κάνοντας ουσιαστικά τους Φata Morgana μια μεγάλη παρέα. Έτσι λοιπόν το 2011 κυκλοφόρησε το πρώτο άλμπουμ της μπάντας με τίτλο ''Ταξίδι Άγνωστου Προορισμού'' το οποίο ηχογραφήθηκε στο Nemesis Recording Studio-Καβάλα . Στο πρώτο άλμπουμ η μουσική των τραγουδιών είναι γραμμένη και παιγμένη απ'τον Πάνο Σαμαρά (όπως και οι στίχοι επίσης) των οποίων την ερμηνεία και τα backing vocals ανέλαβε ο Γιάννης Κωνσταντινίδης. 

Βέβαια η μπάντα συνέχισε να κάνει διάφορα  live αλλά και να γράφει καινούρια τραγούδια και έτσι τρία χρόνια μετά την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά, στις 20/05 του 2014 κυκλοφόρησε το δεύτερο άλμπουμ της μπάντας  "Μόνος Γεννιέσαι, Μόνος Πεθαίνεις". 

Πρόκειται για οκτώ καινούργια τραγούδια σε μουσική και στίχους του Πάνου Σαμαρά κιθαρίστα του συγκροτήματος, σε ερμηνεία και φωνητικά του Γιάννη Κωνσταντινίδη.
Τα τραγούδια του άλμπουμ είναι πιο δυναμικά σε σχέση με το πρώτο τους άλμπουμ, με αρκετές εναλλαγές ανάμεσα στα υπάρχοντα είδη της rock μουσικής σκηνής. Οι μουσικοί που συμμετέχουν στο άλμπουμ είναι οι: Μπάσο: Τάσος Καραπαπάζογλου Ντράμς: Νίκος Τσιλιγκούδης. Το mix mastering πραγματοποιήθηκε στα Nemesis Recording Studio. Η επιμέλεια της φωτογραφίας είναι του Κωνσταντίνου Ιωάννου, ενώ το εξώφυλλο του άλμπουμ και το booklet είναι μια δημιουργία των 2ManStyles.
 Mάλιστα η μπάντα δημοσίευσε μέσω του YouTube και το πρώτο της βίντεο κλιπ το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω 

            


Μέσα σε όλα αυτά  η μπάντα είναι υποψήφια για την συμμετοχή της στο youth stage του River Party 2014 στο Νεστόριο και μπορείτε να στηρίξετε την συμμετοχή της ψηφίζοντας εδώ.

Για άλλες πληροφορίες και επικοινωνίας με την μπάντα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα παρακάτω link:
Facebook
YouTube

Απολαύστε παρακάτω άλλο ένα από τα κομμάτια του καινούριου άλμπουμ των Φata Morgana το ''Πρέπει Να Φύγω''

              

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου