Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

Top 5: O Δάνης των 1000mods μιλάει για πέντε από τα αγαπημένα του τραγούδια

   Αυτή την εβδομάδα η Σεροτονίνη έχει την τιμή να φιλοξενεί τον Δάνη των 1000mods στη στήλη "Τop 5". Παρά τις πυρετώδεις προετοιμασίες για την κυκλοφορία του καινούργιου του δίσκου της μπάντας, ο Δάνης ήταν κάτι παραπάνω από συνεπής και μας μίλησε για τα αγαπημένα του τραγούδια. 
   Για όσους ενδιαφέρονται για τον καινούργιο δίσκο των 1000mods με τίτλο  "Vultures" (κυκλοφορεί από την Lab records) το release party θα γίνει στις 30 Μάη στο An Club στην Αθήνα και στις 31 Μάη στο 8Ball στη Θεσσαλονίκη.




Grand Funk Railroad- Inside looking out
   Ίσως το καλύτερο rhythm section στα 70's. Ένα συγκρότημα που θα μπορούσε άνετα να είχε καταφέρει να γίνει το πιο γνωστό στον κόσμο άλλα ίσως οι ίδιοι δεν το  πίστεψαν πότε παρόλο που ήταν σχεδόν πάντα πρώτοι στα αμερικανικά charts. Το παράδοξο είναι ότι το τραγούδι αυτό είναι διασκευή. Η original εκτέλεση είναι από τους Animals.



The Beatles-A hard days night
   Το riff στη μέση του κομματιού και γενικώς όλη η δομή του τραγουδιού είναι μεγαλοφυής. Δεν υπάρχουν και πολλά να πει κανείς πάρα μόνο ότι οι μισές μπάντες που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη είναι επηρεασμένες από τους Beatles.



MC 5- Kick out the jams
    It's time to testify brothers and sisters whether you are gonna be the problem or whether you are gonna be the solution! Κατά τη γνώμη μου ήταν η μπάντα με το μεγαλύτερο punk attitude από κάθε αλλη punk μπάντα. Κάθε συναυλία τους ήταν και μια διακήρυξη και όλοι τους ήταν τρελοί μουσικοί.




Queen- Fat bottomed girls
    Προσωπικά είναι η αγαπημένη μου μπάντα και αυτό γιατί τη φωνή του Freddie Mercury δεν πρόκειται ποτέ να την βγάλει κανένας στον κόσμο. Στο συγκεκριμένο τραγούδι η μελωδία στη φωνή και τα γυρίσματα που κάνει είναι απολαυστικά.



Black Sabbath- Black Sabbath
 Η πιο διαχρονική μπάντα στον κόσμο. Στο ομώνυμο κομμάτι οι στίχοι του Geezer Butler είναι τόσο σκοτεινοί και τρομακτικοί και ο τρόπος που τους έχει τραγουδήσει ο Ozzy είναι σαν όντως να βλέπεις μια μαύρη φιγούρα να στέκεται μπροστά σου.







1000mods links:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου