Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

''Τα Φιλαράκια'' δέκα χρόνια μετά : διαβάστε με τι ασχολούνται

Μπορεί να μην το έχουμε καταλάβει οι περισσότεροι και όμως έχουν περάσει ήδη 10 χρόνια από την μέρα που παίχτηκε στην τηλεόραση το τελευταίο επεισόδιο της αγαπημένης σειράς. Σίγουρα σ αυτό βοηθάει η δημοτικότητα της σειράς η οποία ακόμη και τώρα προβάλλεται σε πάρα πολλά μέρη του κόσμου από διάφορα κανάλια.Το περιοδικό Rolling Stone έκανε ένα ενδιαφέρον άρθρο  που μας δείχνει τι απέγιναν τα μέλη της αγαπημένης μας παρέας.




             

  
                                                       Matt Le Blanc (Τζόϊ Τριμπιάνι)


Σίγουρα ένας από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες των περισσότερων φίλων της σειράς ο Τζόϊ  μεγάλωσε αρκετά και αυτό μάλλον φαίνεται στην εμφάνισή του. Λίγο τα μαλλιά που άσπρισαν και αραίωσαν λίγο οι ρυτίδες που έχουν κάνει την εμφάνισή τους προδίδουν την ηλικία του ηθοποιού που έφτασε αισίως τα 47 του χρόνια. Όπως έχει δηλώσει ο ίδιος όταν πήγε στην οντισιόν για τον ρόλο η ''περιουσία'' του ήταν μόλις 11 δολάρια, τέτοια προβλήματα δεν έχει πλέον φυσικά. O ηθοποιός μετά το τέλος του ''Joey'' της τηλεοπτικής δηλαδή σειράς του NBC άρχισε να ασχολείται περισσότερο με την παραγωγή ταινιών με την εταιρία του την Fort Hill Productions. Το 2010 ο παραγωγός από τα φιλαράκια ο David Crane του έδωσε τον πιο ενδιαφέροντα ρόλο της καριέρας του - τον ίδιο του τον εαυτό- στην κωμική σειρά του BBC με τίτλο Episodes. Η σειρά του χάρισε την χρυσή σφαίρα και ετοιμάζεται για την τέταρτη σεζόν της.





                                                        Lisa Kudrow ( Φοίβη Μπουφέ)


Παίζοντας τον ρόλο της δυναμικής και αλλοπρόσαλλης Φοίβης η Liza Kudrow.κατάφερε μέσα στα 10 χρόνια που παιζόταν η σειρά να είναι έξι φορές υποψήφια για το βραβείο Emmy περισσότερες δηλαδή από οποιοδήποτε άλλο μέλος της παρέας του Σέντραλ Πέρκ. Η ηθοποιός ήδη από τα χρόνια που έπαιζε σην σειρά είχε κάνει κάποιες απόπειρες στην μεγάλη οθόνη με ποιο γνωστές το Romy and Michele's High School Reunion (1997), The Opossite to Sex (1998), Dr Dolittle 2 (2001)και το Happy Endings (2005). Μετά τα φιλαράκια η Kudrow πρωταγωνίστησε στην σειρά του HBO, The Comeback όπου μια παραγκωνισμένη κωμική ηθοποιός προσπαθούσε να επιστρέψει στην σόου μπιζ. Η σειρά την οποία έγραψε η ίδια και έκανε την παραγωγή της χάρισε άλλο ένα βραβείο Emmy (2o) αποσύρθηκε ξαφνικά και επιστρέφει τελικά με μια δεύτερη μινι σεζόν 6 επεισοδίων το ερχόμενο Φθινόπωρο. Η γνωστή ηθοποιός έπαιξε ακόμη στις ταινίες  P.S. I Love You (2007),  Bandslam (2009), Hotel for Dogs (2009) και Easy A (2010).



                                                       

                                                  David Schwimmer (Ρος Γκέλερ)

Αυτό που ήταν γνωστό για τον συμπαθή Ρος ήταν ο έρωτας του για την Ρέϊτσελ, ο αγώνας που έκανε. για να κερδίσει την καρδιά της ήταν αυτό που καθήλωνε τους τηλεθεατές πιο πολύ από όλα. Βέβαια όταν τελικά τα κατάφερε και τα έφτιαξε με την γλυκύτατη Ρέίτσελ  το τέλος ήταν άδοξο, όπως άλλωστε όλες του οι σχέσεις. Μετά τα  φιλαράκια το 2005 o David Schwimer ''δάνεισε την φωνή του σε μια υποχόνδρια καμηλοπάρδαλη στην ταινία κινούμενων σχεδίων  Madagascar του 2005
  Ακολούθησε το θέατρο όπου το 2006 ο Schwimer έκανε το ντεμπούτο του στο Μπρόντγουεϊ με την παράσταση The Caine Mutiny Court-Martial. Έχοντας τεστάρει τις σκηνοθετικές του ικανότητες από τα φιλαράκια ακόμη (είχε σκηνοθετήσει 10 επεισόδια) το 2007 σκηνοθέτησε την κωμωδία Run, Fatboy, Run και αργότερα το 2010 το Αμερικάνικο δράμα Trust. Από την άλλη ο Schwimmer ετοιμάζει και την επιστροφή του στην τηλεόραση αφού θα πρωταγωνιστήσει στην καινούρια σειρά του ABC το Irreversible που είναι βασισμένο σε μια τρομερά δημοφιλή ισραηλινή σειρά.




                                                       
                                                  Courteney Cox (Μόνικα Γκέλερ)

Πριν ακόμη πάρει τον ρόλο της στα φιλαράκια η Κόρτνεϊ είχε εμφανιστεί σε ένα βίντεο κλιπ του Bruce Springsteen το ''Dancing In The Dark''. Τον καιρό που παιζόταν η σειρά η Κόρτνεϊ πρωταγωνίστησε στην πετυχιμένη σειρά ταινιών Scream όπου γνώρισε και τον  David Arquette με τον οποίον υπήρξε παντρεμένη για κάποια χρόνια. H Κόρτνεϊ αρχικά είχε κάνει οντισιόν για τον ρόλο της Ρέϊτσελ, όμως τελικά πήρε τον ρόλο της Μόνικας που ήταν και η επιθυμία της. Μετά τα φιλαράκια το 2007 ερμήνευσε τον ρόλο της Lucy Spiller στην σειρά του FX, Dirt η οποία όμως κράτησε μόλις δυο σεζόν. Το 2009 επέστρεψε στις κωμωδίες και συγκεκριμένα στην σειρά του ABC,  Cougar Town. Πρόσφατα η Κόρτνεϊ έκανε και το σκηνοθετικό της ντεμούτο με την ταινία ''Just Before I Go'' η οποία έκανε την πρεμιέρα της φέτος στο  Tribeca Film Festival.





                                                        Matthew Perry (|Τσάντλερ Μπιγκ) 

Σύμφωνα με στατιστικές και γκάλοπ που έχουν γίνει κανένας δεν γνώριζε για τον Τσάντλερ τι ακριβώς κάνει για να ζήσει αλλά όλοι τον περιέγραφαν ως τον αστείο της σειράς. Στα χρόνια που παιζόταν ακόμη η σειρά ο Μάθιου έκανε κάποιες επιτυχημένες απόπειρες στο κινηματογράφο με πιο γνωστή αυτήν του συμπρωταγωνιστή του Μπρους Γουίλις στην ταινία '' The Whole Nine Yards. O Μάθιου μετά τα φιλαράκια πρωταγωνίστησε σε δυο σειρές στο Mr. Sunshine και το Go On καμία από τις δυο όμως δεν κατάφερε να κάνει πάνω από μια σεζόν. Στα χρόνια που έπαιζε τα φιλαράκια ο Μάθιου είχε εθιστεί στο ποτό και τα ναρκωτικά και έτσι με την απεξάρτησή  ασχολήθηκε και με την καταπολέμηση τον εθισμών και μάλιστα μετέτρεψε το σπίτι που είχε στο Μαλιμπού σε κέντρο αποτοξίνωσης.  Tον τελευταίο καιρό ετοιμάζει την επιστροφή του στην μικρή οθόνη με την επανεκίνηση της παλιάς σειράς ''The Odd Couple''. 







                                                        Jennifer Aniston (Ρέϊτσελ Γκρίν)

H Jennifer Aniston αντίθετα από την Cortneye Cox προοριζόταν για τον ρόλο της Μόνικας. Βέβαια μόλις την είδαν οι παραγωγοί αμέσως άλλαξαν γνώμη και αποφάσισαν να της δώσουν τον ρόλο της Ρέϊτσελ Γκρίν. Ο ζωή της Ρέιτσελ ήταν πολύπλοκη και γεμάτη απρόοπτα όμως η Jennifer τα πήγαινε τόσο καλά που έκανε τον  ρόλο να φαίνεται εύκολος. Παράλληλα στην τελευταία χρονιά του σόου η Τζένιφερ έπαιξε σε δυο ταινίες το  Bruce Almighty όπου συμπρωταγωνίστησε με τον Τζιμ Κάρεϊ με την ταινία να γίνεται μεγάλη επιτυχία και στο Along Came Polly όπου πρωταγωνίστησε με τον Ben Stiller. Από όλα τα ''φιλαράκια'' της γνωστής σειράς η Τζένιφερ είναι αυτή που κατάφερε να φτάσει στο σημείο που λέμε Σούπερ Σταρ αφού έπαιξε μεγάλους ρόλους σε ιδιαίτερα δημοφιλείς ταινίες ενώ απασχόλησε αρκετά και τα κουτσομπολίστικα περιοδικά με τις διάφορες ερωτικές της περιπέτειες με διάφορους σταρ του Χόλιγουντ ανάμεσά τους και με τον  σούπερ γόη Μπράντ Πιτ. Παρόλο που είχε και αρκετές εμπορικές αποτυχίες στην καριέρα της (The Switch; The Bounty Hunter) η Τζένιφερ συνέχισε να θεωρείται ως μια από λίγες γυναικείες παρουσίες του Χόλιγουντ που εγγυούταν την επιτυχία μιας ταινίας. Παράλληλα με την δουλειά της η Τζένιφερ προχώρησε και σε κάποιες επικερδής συνεργασίες με κάποιους οίκους καλλυντικών όπως η Aveeno, η L'Oreal και η Living Proof. Τα τελευταία χρόνια παρατηρούμε πως η γνωστή ηθοποιός έχει κάνει μια στροφή σε κάποιες πιο τολμηρές ταινίες όπως τα Horrible Bosses (2011) και We're the Millers (2013).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου