Πέμπτη 8 Μαΐου 2014

34 χρόνια από την ημέρα που κυκλοφόρησε το τελευταίο και πανέμορφο άλμπουμ Let It Be των Beatles

Τριάντα τέσσερα χρόνια έχουν συμπληρωθεί από την ημέρα που κυκλοφόρησε το 12ο και τελευταίο άλμπουμ της θρυλικής μπάντας των Beatles το ξακουστό ''Let It Be''.

 Το μεγαλύτερο μέρος του άλμπουμ είχε ηχογραφηθεί το 1969 και κανονικά ήταν να κυκλοφορήσει πριν απο το Abbey Road με τον τίτλο Get Back. Ο λόγος που δεν έγινε αυτό είναι ότι οι Beatles δεν ήταν ευχαριστημένοι από την παραγωγή που είχε κάνει στο άλμπουμ ο  Glyn Johns και έτσι το άλμπουμ έμεινε προσωρινά στο ράφι. Για αυτόν τον λόγο και κάποιοι  κριτικοί και φαν της μπάντας θεωρούν πως το Abbey Road ήταν το τελευταίο και το Let It Be προτελευταίο.

  Όπως και να έχει με καινούρια παραγωγή από τον Phil Spector καινούριο όνομα (Let It Be) και με με μια μικρή διαφοροποίηση στο tracklisting  στις 8 Μαίου του 1970 λίγο μετά την ανακοίνωση της διάλυσης της μπάντας το άλμπουμ κυκλοφόρησε από την Apple Records και αμέσως αναρριχήθηκε στο νούμερο 1 στα τσαρτς σε Αμερική και Μ. Βρετανία.

                             




*Τα κομμάτια του άλμπουμ όλα είναι γραμμένα από τους Τζον Λένον και Πολ Μακ Καρτνεί εκτός από το ''For You Blue'' που έγραψε ο Τζωρτζ Χάρισον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου