Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Live N Roll: Τα καλύτερα live της εβδομάδας

Όπως κάθε εβδομάδα έτσι και αυτήν θα προσπαθήσουμε να βάλουμε το λιθαράκι μας, στην προώθηση των πιο σημαντικών live action που θα γίνουν στη χώρα μας. Εκτός από τα πολύ εμπορικά live που που αναφέρουμε υπάρχουν και κάποια άλλα σε διάφορα μέρη της Ελλάδας που κατα την γνώμη μας αξίζουν την προσοχή σας και τις περισσότερες φορές είναι μάλιστα σε πολύ προσιτές τιμές. Ας αφήσουμε όμως τα λόγια και ας προχωρήσουμε στο ψητό.



1. ULI JON ROTH & GUS G. LIVE
Όχι ότι με ενδιέφεραν ποτέ οι Scorpions σαν μπάντα αλλά πιστεύω πως εάν έχει κάτι αξία από το συγκρότημα είναι τότε που άρχιζαν την καριέρα τους στο ξεκίνημα της δεκαετίας του 70. O Uli Jon Roth μέλος της μπάντας από το 1973 συμμετείχε ενεργά σε εκείνη την φάση της μπάντας έχοντας γράψει μάλιστα αρκετά κομμάτια. 
Ο Gus G. πρώην μέλος των Firewind αλλά και κιθαρίστας του Ozzy κάποτε είναι και αυτός ένα καυτό όνομα. Οι δυο τους πλαισιωμένοι απο αξιόλογους μουσικούς όπως ο Νορβηγός Jorn Landre (Masterplan) και ο τραγουδιστήw πlέον των Candlemass, Mats Leven.
To σχήμα εμφανίστηκε το προηγούμενο Σάββατο στην Θεσσαλονίκη και θα δώσει άλλα 2 live στην Αθήνα και συγκεκριμένα θα εμφανιστεί την Τρίτη και Τετάρτη 11/12 Μαρτίου στο Club Κύτταρο (Ηπείρου 48 & Αχαρνών, Αθήνα) ενώ το Σάββατο Τιμή εισόδου 22 Ευρώ. 


2. Wall Of Death & The Callas
 Το απόλυτο psych garage double bill της χρονιάς είναι εδώ...
Oι Γάλλοι ''προστατευόμενοι'' των Black Angels , WALL OF DEATH μαζί με τους Έλληνες TΗΕ CALLAS!
Οι πολλά υποσχόμενοι Γάλλοι Wall of Death, έχουν προκαλέσει ιδιαίτερη αίσθηση στον κόσμο της rock και σίγουρα δεν θεωρούνται τυχαία μια από τις ηγετικές δυνάμεις της Ευρωπαϊκής post-psychedelic rock σκηνής αυτή τη στιγμή, καθώς το εκπληκτικό ντεμπούτο τους με τίτλο “Main Obsession” που κυκλοφόρησε πέρυσι, έχει σταθεί η αφορμή για να περιοδεύσουν φέτος ως support act των The Black Angels και να βρεθούν στη σκηνή του φημισμένου Austin Psych Fest.
Πεμπτη 13 Μαρτίου 2014
Χώρος | Fix Dark Live Stage , 26ης Οκτωβριου (Περιοχη ΦΙΞ)
Πόρτες ανοίγουν | 21:00
Τιμή Εισιτηρίου | Προπώληση 12€ | Ταμείο 15€
Προπώληση Εισιτηρίων από :
- Nephilim Metal Store : Πατ.Ιωακειμ 17, Τ: 2311 242232
- Stereodisc Record Shop : Αριστοτέλους 4, Τ: 2310 262912
- Ticket House : Μητροπόλεως 102, Τ: 2310 264880
- Lotus Record Shop : Σκρα 7, Τ: 2310 260776


3. Nellcôtes + Bat Box.
Οι Κατερινιώτες Indie- noise rockers  Nellcôtes συνεχίζουν την παράδοση που θέλει την πόλη να βγάζει πού καλές μπάντες. Έχοντας δώσει ήδη αρκετές συναυλίες σε διάφορα μέρη (Θεσσαλονίκη, Καβάλα, Λάρισα, Βόλο κτλ. και έχοντας πάρει άριστες κριτικές λίγο πριν την πρώτη  τους κυκλοφορία επιστρέφουν στην έδρα τους για να εμφανιστούν μπροστά στο Κατερινιώτικο κοινό που αναμένεται να τους αποθεώσει. Η μπάντα έχει ετοιμάσει και κάποιες guest εμφανίσεις έκπληξη. Μαζί τους οι Bat Box ένα καινούριο σχήμα από την Κατερίνη που αποτελείτε απο έμπειρους μουσικούς και θα κάνει το ντεμπούτο του. 
To live είναι προγραμματισμένο για το Σάββατο 15 Μαρτίου στο Club Δον Κιχότης με ελεύθερη είσοδο και ώρα έναρξης στις 10 το βράδυ.




4. Wardrum Live 
Με τρία άλμπουμ μέσα σε μόλις τρία χρόνια, περιοδείες και εμφανίσεις σε Ελλάδα Αγγλία και Κύπρο, καθώς και τη φετινή τους διάκριση ως 2η καλύτερη Ελληνική μπάντα του 2013 από τους αναγνώστες του μεγαλύτερου metal περιοδικού "Metal Hammer", οι Prog-Power Metalers WARDRUM συνεχίζουν με άφθονη ενέργεια και ενθουσιασμό, περιοδεύοντας για άλλη μια φορά σε όλη την Ελλάδα για την προώθηση του νέου άλμπουμ ‘Messenger’. Οι Wardrum ιδρύθηκαν στην Θεσσαλονίκη το 2010 και αποτελούνται από τον drummer Στέργιο Κουρού, τον Γιάννη Παπαδόπουλο στη φωνή, τον Κώστα Βρετό στην κιθάρα και τον Κώστα Σκανδάλη στο μπάσο. Τα 3 άλμπουμ τους (Spadework-2011, Desolation-2012, Messenger-2013) απέσπασαν διθυραμβικές κριτικές από την Ελλάδα και το εξωτερικό και τους έχουν καταξιώσει ενώ οι ζωντανές τους εμφανίσεις (ως πεντάδα με την προσθήκη του Κώστα Βαπορίδη στη 2η κιθάρα) θεωρούνται εξίσου δυνατό σημείο της μπάντας.
H συναυλία θα γίνει στο 8 Ball Club (Πίνδου 1 Λαδάδικα, Θεσσαλονίκη) Το Σάββατο 15 Μαρτίου
Τιμή εισιτηρίου : 5 Ευρώ


5 ."Εδώ Δεν Υπάρχει Άσυλο"
«Εδώ δεν Υπάρχει Ασυλο». Σκηνοθετεί οΜιχάλης Καφαντάρης, γράφει ο Θανάσης Γιαννόπουλος, aka The Motorcycle Boy. Ενα δραματοποιημένο ντοκιμαντέρ για την ανεξάρτητη punk, post punk, new wave μουσική σκηνή της Αθήνας στη δεκαετία του ’80. Μια ταινία που παίρνει χρόνια για να γίνει (δυο χρόνια χρειάστηκαν οι δημιουργοί μόνο για να έρθουν σε επαφή με τα συγκροτήματα που αποτελούν την ουσία της ταινίας, από τους Cpt Neφος και τους Χωρίς Περιδέραιο μέχρι την Αντα Λαμπάρα των Villa 24) και τώρα προσκαλεί, ακόμα προκαλώντας, το κοινό σ’ ένα πρωτοφανές πάρτι στο Gagarin 205, όλα τα έσοδα από το οποίο θα επενδυθούν στην ολοκλήρωση της ταινίας. Την Παρασκευή, 14 Μαρτίου, στο Gagarin θα ξαναζωντανέψει η σκληρή πλευρά του ’80. Για προετοιμασία (για τους νεώτερους) ή recap (για τους λίγο μεγαλύτερους), ο Θανάσης Γιαννόπουλος αφηγείται στο Flix την περιπέτεια της ταινίας – γιατί εδώ, υπάρχει άσυλο! Διαβάστε παρακάτω…

info
Παρασκευή, 14 Μαρτίου | Gagarin 2015
εισιτήριο: 10 ευρώ προπώληση, 12 ευρώ ταμείο
θα παίξουν οι: Ανυπόφοροι | Αρνάκια | Cpt Neφος | Χωρίς Περιδέραιο | This Fluid | Louis, Kon, Spy Bokos, Pan Thistle | Κώστας Μάστορης - Στέλιος Μαστρόκαλος (Metro Decay) | Θοδωρής Βλαχάκης (Magic de Spell) | Βασίλης Σαλαπάτας (Not 2 without 3) | Αντα Λαμπάρα (Villa 21)
θα προβληθούν αποσπάσματα της ταινίας
Η συναυλία θα κινηματογραφηθεί για τις ανάγκες του ντοκιμαντέρ




6. Panama Cardoon 
Ένας από τους γνωστότερους dj της χώρας μας, ο Panama Cardoon, συνιδιοκτήτης της Carnibal Records που μετράει αρκετές κυκλοφορίες σε labels στο εξωτερικό και μάστορας της μίξης ήχων από Funky, Hip Hop, Dub και Latin ρυθμούς,  αυτή την Κυριακή θα εμφανιστεί στην Κατερίνη στο music bar Cashmere. Το event θα ξεκινήσει κατα τις 8 μ.μ. με το Thanos K. να κάνει το warm up και και αργότερα κατά τις 9:30 το βράδυ αναμένεται να αναλάβει τα deck`s ο Panama Cardoon. H είσοδος θα είναι ελεύθερη
Cashmere bar (Γ. Ολυμπίου, ΚΑΤΕΡΙΝΗ)




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου