Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Ο Dylan οι Beatles και ένας μπάφος

Το περιστατικό συνέβη στα τέλη Αυγούστου του 1964 κατά την διάρκεια της Αμερικανικής περιοδείας των Beatles που είχε ξεκινήσει από το Cow Palace του Σαν Φρανσίσκο και τελείωσε στο Paramount Theatre της Νέας Υόρκης.



Στις 28-29 Αυγούστου οι Beatles έπαιζαν Forest Hills Stadium της Νέας Υόρκης και είχαν γίνει φίλοι με τον Bob Dylan. Μετά από λίγη κουβεντούλα ο Dylan ρώτησε τους John, Paul, Ringo, George και Brian Epstein (Μάνατζερ των Beatles μέχρι το 1967 που πέθανε από υπερβολική δόση υπνωτικών και βαρβιτουρικών) εάν θα ήθελαν να πιουν μαζί του ένα τσιγάρο. Ο Επστάιν τον κοίταξε με απορία και του είπε πως η μπάντα δεν είχε καπνίσει μαριχουάνα ποτέ ως τώρα. Ο Ντύλαν ξαφνιάστηκε για΄τι είχε άλλη εντύπωση, καθώς είχε παρερμηνεύσει τους στοίχους του τραγουδιού Ι Want to Hold Your Hand. Μπέρδεψε τον στοίχο “I can’t hide” νομίζοντας πως λέει ''I get high.''

Πάντως το συγκρότημα δεν είπε όχι στο να δοκιμάσει κάτι καινούριο και έτσι ο Λένον πήρε τον μπάφο και τον παρέδωσε στον Ρίγκο  λέγοντας πως αυτός είναι ο δοκιμαστής (Royal Taster). Ο Ρίγκο μην γνωρίζοντας την συνήθεια του ''γυρίσματος'' κάπνισε τον μπάφο μόνος του. Τότε ο Ντύλαν έστριψε ένα για τον καθένα. Αργότερα κατα την διάρκεια του event Επστάιν έλεγε πως είναι  τόσο μαστουρωμένος που ένιωθε  σαν να είναι στον ουρανό. Τον Πολ Μακ Καρτνεϊ από την άλλη του βγήκε πιο φιλοσοφικά το θέμα σε σημείο που ζήτησε από τον Mal Evans(φίλο και βοηθό της μπάντας) να καταγράφει ότι λέει.


Πηγή: listverse.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου