Τετάρτη 22 Ιανουαρίου 2014

THE AFTER DARK SESSIONS: Tρία ακόμα φιλμ του Richard Kern (1985)

Bondage, εκσπερμάτιση και δολοφονημένες οικογένειες υπό τους ήχους των Butthole Surfers [NSFW]
H Lung Leg στο "Submit To Me" (1985)

Στα 80s ο διαβόητος αμερικανός φωτογράφος και κινηματογραφιστής Richard Kern γύρισε τα πρώτα του καλτ και εντελώς ακατάλληλα μικρού μήκους φιλμ. Αφού σκηνοθέτησε το βίντεο κλιπ για το Death Valley 69 των Sonic Youth, ο Kern περνάει την δεκαετία του '80 περιβαλλόμενος από μουσικούς και underground προσωπικότητες όπως η Kim Gordon, ο Henry Rollins, ο David Wojnarowicz, οι Butthole Surfers, η Lung Leg, και η Lydia Lunch.

You Killed Me First - Lung Leg



Μέχρι το 1992 θα γυρίσει δεκατρείς συνολικά τέτοιες μικρού μήκους ταινίες που έγιναν αργότερα γνωστές ως The Hardcore Collection.

 Η συλλογή, που περιγράφεται από πολλούς ως η πιο καλλιτεχνική και κινηματογραφική απεικόνιση της βίας, της προσβολής, και της διαστροφής, κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2000 σε DVD αλλά παραδόξως δεν έχει διαρρεύσει ούτε κατά το ήμισυ στο διαδίκτυο.  


You Killed Me First



Με την Lunch θα γυρίσουν τρεις ταινίες: Submit to Me (1985), The Right Side of My Brain (1985), και Fingered (1986), ενώ η Lung Leg θα πρωταγωνιστήσει στο μεγαλύτερο σε διάρκεια φιλμάκι απ' όλα, το δολοφονικό You Killed me First (1985)


 H Leg έγινε γνωστή ως το πρόσωπο στο εξώφυλλο του EVOL των Sonic Youth, ενώ πρωταγωνίστησε και στο βίντεο κλιπ του Death Valley 69 αλλά και σε αυτό του Concubine των Butthole Surfers, το 1984.

Thrust in me



Submit To Me - Lung Leg




Ο Kern έτρεφε ανέκαθεν μεγάλο ενδιαφέρον στην cult θεματολογία και αισθητική του ακραίου σεξ, της βίας, και της διαστροφής.

 Μαζί με άλλους σκηνοθέτες και δημιουργούς, όπως ο Nick Zedd, o Kern συνέβαλε σημαντικά στην δημιουργία του πειραματικού underground κινηματογραφικού κινήματος Cinema of Transgression (Υπερβατικός Κινηματογράφος), που γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη στα μέσα τηε δεκαετίας του 1980.







Στο σημερινό After Dark Sessions θα δούμε το 'Thrust In Me', με τον Nick Zedd σε ρόλο άντρα και γυναίκας, το 'Submit To Me' με την Lydia Lunch την Cruella De Ville και την Lung Leg υπό τους ήχους των Butthole Surfers, και το μεγαλύτερο σε διάρκεια φιλμ της συλλογής 'You Killed Me First'

                                                  *Not for children or intellectuals   

                                 




                           Thrust In Me μουσική: Dream Syndicate - Gonna Be Alright
                            






                                                           You Killed Me First (1985)

                             





Πηγή : Lifo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου