Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Ανακοινώθηκε το Line -up για το Primavera 2014 (Κλάψτε ελεύθερα)

Ανακοινώθηκε χθές το βράδυ το Line-up για ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ μουσικής στον κόσμο. Το περίφημο Primavera της Βαρκελώνης θα προσελκύσει και φέτος πάνω από 100.000 φίλους της μουσικής.
Το φεστιβάλ και φέτος θα βασιστεί στην πάγια τακτική του που είναι δίπλα σε κάποια μεγάλα ονόματα της παγκόσμιας μουσικής βιομηχανίας, να εμφανίζονται και πάρα πολλά μικρότερα αλλά ιδιαίτερα ελπιδοφόρα και εξελίξιμα σχήματα, κάνοντας το φεστιβάλ τον παράδεισο για τους φίλους της Alternative, Indie/ Dance μουσικής.

Σίγουρα το μεγάλο όνομα που ξεχωρίζει φέτος είναι οι Αμερικανοί Quens Of The Stone Age. Η παρέα του Josh Homme μέσα στο 2013 κυκλοφόρησε το έκτο άλμπουμ της καριέρας της με τίτλο ''...Like Clockword'' χαρίζοντάς μας ένα από τα καλύτερα άλμπουμ της χρονιάς  αποδεικνύοντάς μας ποιοι είναι οι βασιλιάδες του Rock N Roll αυτήν την στιγμή. Από κοντά οι Βοστωνέζοι Pixies που είχαν γνωρίσει τεράστια επιτυχία στις αρχές της δεκαετίας του 90. Μετά από πάρα πολλά χρόνια απουσίας δισκογραφικά επιτέλους το 2013 κυκλοφόρησε το single ''Bagboy'' ενώ στις αρχές Γενάρη του 2014 κυκλοφόρησε και το EP 2. Μπορεί να έφυγε η Kim Deal, μπορεί τα μαλλιά να πέσανε και οι μπυροκοιλιές να προβάλανε όμως είναι σίγουρο πως οι Pixies θα σας στείλουν στον παράδεισο. Στα πολύ μεγάλα ονόματα που συμμετέχουν είναι φυσικά και οι Nine Inch Nails του Τrent Reznor, Ο Lee Ranaldo των Sonic Youth με το καινούριο του σχήμα αλλά και το παιδί-θαύμα του rock n roll ο Ty Segall ο οποίος μπορεί να μην είναι πολλά χρόνια στην πιάτσα αλλά έχει καταφέρει ήδη να ''ανέβει τον Όλυμπο''.

Πέρα από τα βαριά ονόματα  στην δεύτερη κατηγορία έχουμε ονόματα που γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία και αναγνώριση τον τελευταίο καιρό αλλά ακόμα δεν έχουν την ιστορία που έχουν τα γκρουπ της πρώτης στήλης, ανάμεσά τους οι : Arcade Fire (θα μπορούσαν να είναι και στην πρώτη στήλη) οι Darkside του Nicolas Jaar, οι Σκωτζέζοι ποστ-ροκάδες Moqwai, οι Black Lips, οι Cloud Nothings, οι Follakzoid, o Moderat κτλ. κτλ.  Η λίστα δείχνει να μην τελειώνει !!!

Τέλος από τα ανερχόμενα σχήματα που είναι ακόμη άγνωστα να ξεχωρίσω τους Ισπανούς Jupiter Lion στους οποίους είχαμε κάνει και αφιέρωμα πριν από λίγο καιρό (http://serotonine1.blogspot.gr/2013/10/jupiter-lion.html). Κάπου εδώ να σας αφήσω να μελετήσετε το Line- up μόνοι σας  εύχομαι σε όλους τους τυχερούς που θα μπορέσουν να περάσουν υπέροχα και οι υπόλοιποι ...κλάψτε ελεύθερα!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου