Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

10 Καινούριες μπάντες για να ξεκινήσει καλά η χρονιά!


Είναι απίστευτος ο ρυθμός με τον οποίον καινούριες αξιόλογες μπάντες- μουσικοί εμφανίζονται. Δεν έχουν περάσει καλά καλά 3 μήνες από τότε που σας είχα προτείνει δέκα καινούριες πολύ καλές μπάντες και ήδη έχει μαζευτεί πάρα πολύ υλικό και πάλι.
Σήμερα θα σας προτείνω ξανά τα καλύτερα δέκα τα οποία πάντως επέλεξα αφήνοντας απ` έξω άλλες πολύ καλές πρωτοεμφανιζόμενες μπάντες . Φυσικά πάντα ανυπομονώ για τα σχόλια και τις προτάσεις σας. Καλή χρονιά σε όλους!



                                                                10. Childhood (UK)

Με την λέξη DIY για κορώνα στο κεφάλι οι νεαροί από το Λονδίνο δείχνουν να μπορούν να εκπροσωπήσουν επάξια την Brit Indie σκηνή. H επιρροή των Stone Roses ξεχειλίζει αλλά αυτό μόνο καλό μπορεί να είναι και οι Childhood θέτουν σοβαρή υποψηφιότητα να γίνουν οι καινούριοι σας λατρεμένοι (adored). To single με τίτλο ''Pinballs'' είναι ένα εξάλεπτο κανόνι που κυκλοφόρησε στις 7 Ιανουαρίου με παραγωγό τον Dan Carey.

              




                                                          9. Courtney Barnett (Australia)
H 25χρονη Courtney απο την Μελβούρνη είναι τραγουδίστρια, κιθαρίστρια και συνθέτης. Το 2012 δημιούργησε την δική της δισκογραφική με τίτλο Milk Records  και κυκλοφόρησε το πρώτο της EP με τίτλο ''I’ve Got A Friend Called Emily Ferris'' το οποίο την καταξίωσε στην Αυστραλία. Η φήμη της άρχισε να εξαπλώνεται σαν χιονοστιβάδα στην Αμερική και την Αγγλία με την κυκλοφορία του δεύτερου EP της, το  How To Carve A Carrot Into A Rose. Tα δυο EP κυκλοφόρησαν αργότερα και σαν ένα άλμπουμ.

             



                                                               8. Τhe Orwells (US)
Oι Αμερικανοί από το Illinois, The Orwells είναι μια μπάντα που δημιουργήθηκε όταν ακόμα όλα τα μέλη της πήγαιναν στο λύκειο. Έχουν καταφέρει να γίνουν γνωστοί παίζοντας ένα Garage rock revival/ Punk rock. Το 2012 κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο άλμπουμ τους με τίτλο ''Remember When''.

             



                                                          7. The Preatures (Australia)
Οι Preatures είναι μια μπάντα rock n roll  μπάντα από το Συδνεϊ της Αυστραλίας και φυσικά δεν έχει καμμιά σχέση με την ομώνυμη μπάντα των 60`s.. H μπάντα που μέσα στο 2013 κυκλοφόρησε το δεύτερο EP της με τίτλο ''Is This How You Feel'' στο οποίο έκανε την παραγωγή και ηχογραφήθηκε από τον κιθαρίστα  Jack Moffitt έχει στο ενεργητικό της δυο Ep και έχει δημιουργήσει αρκετά μεγάλο ντόρο γύρω από το όνομά της.

            




                                              6. The Amazing Snakeheads (UK)

Οι Amzing Snakeheads είναι ένα raw-punk τρίο απο την Γλασκώβη της Σκωτίας και είναι ένα από τα καινούρια καμάρια της Domino Records. Γενικά πληροφορίες σχετικά με την μπάντα δεν βρίσκονται εύκολα όμως το single τους με τίτλο ''The Truth Serum'' είναι χαρακτηριστικό της δουλειάς τους.

                              

                                                                  

                                                              5. Jungle (UK)
Οι Jungle είναι ένα duo παραγωγός και vocalist από το Λονδίνο με ειδίκευση στο dancefloor-ready post-punk disco-funk. Έχουν καταφέρει να κυκλοφορήσουν μερικά single με τελευταίο το ''The Heat'' τον Οκτώβριο του 2013 και έχουν ξεσηκώσει αρκετές φορές τα πλήθη στα διάφορα πάρτι κυρίως του Δυτικού Λονδίνου.

            




                                                              4. Circawaves (UK)
Το κουαρτέτο από το Λίβερπουλ γράφει ορμητικές Indie pop μελωδίες που μας πηγαίνουν στις εποχές όταν οι Strokes και οι Libertines ήταν στα καλά τους. Παρ`όλο που μετρούν μόλις έξι μήνες ζωής έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν θόρυβο γύρω από το όνομά τους και το ολοκαίνουριο single τους Get Away ήδη παίζεται στο ραδιόφωνο στο μεγάλο νησί.
          
          



                                                         3. Joanna Gruesome (UK)
Και αυτοί από την Μεγάλη Βρετανία αυτή την φορά το συγκρότημα που αποτελείται από  5 μέλη μας έρχεται από το Κάρντιφ της Ουαλίας. Ο μύθος λέει ότι και τα πέντε μέλη της fuzz pop μπάντας γνωρίστηκαν μεταξύ τους σε μαθήματα διαχείρισης θυμού! Η μπάντα κυκλοφόρησε μερικά single και EP`s ώσπου τον Σεπτέμβρη του 2013 κυκλοφόρησε το ντεμπούτο άλμπουμ της με τίτλο Weird Sister από την Slumberland Record (US) και την Fortuna Pop (UK).

              




                                                               2. FKA Twigs (UK)
 Tahliah Barnett είναι το κανονικό όνομα της καλλιτέχνη από το  Gloucestershire και αν και είναι μόλις 25 χρονών κάνει καταπληκτική δουλειά. Πρόκειται για έναν συνδυασμό Trip- hop/ Dream-pop. O πατέρας της είναι από τη Τζαμάϊκα ενώ η μητέρα της έχει καταγωγή από την Ισπανία. Όταν ήταν 17 ετών μετακόμισε στο Λονδίνο για να κάνει καριέρα χορεύτριας και μάλιστα εμφανίστηκε σε κάποια αρκετά γνωστά βίντεο κλιπ. Μάλιστα φωτογραφήθηκε και για το εξώφυλλο του i-D magazine. Την πρώτη της μουσική δουλειά την κυκλοφόρησε μέσω band camp το 2012 ακολούθησαν κάποια singles ενώ φέτος τον Δεκέμβριο ήταν υποψήφια για Sound of 2014 από το ΒΒC.

             






                                                          1. John Wizards (South Africa)
Μια pop μπάντα από το Cape Town ποιός θα το έλεγε. Και όμως οι John Wizards έχουν κυκλοφορήσει την πρώτη τους δουλειά με τίτλο ''Out Of Planet Mu''. H μπάντα συνδυάζει επιρροές από την παραδοσιακή αφρικάνικη μουσική με Funk και electronica.

                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου