Τρίτη 17 Δεκεμβρίου 2013

Σάλος από συνέντευξη του Roger Waters που αποκάλεσε τους Ισραηλινούς Ναζί

Συνέντευξη έδωσε ο Roger Waters στο Counterpunch και οι δηλώσεις του άφησαν δημοσιογράφους και αναγνώστες με το στόμα ανοιχτό!
Μεταξύ άλλων, αποκάλεσε την Ισραηλινή κυβέρνηση "ναζί" και έδωσε την δική του... "ευχή" σε όσους πιστεύουν πως οι μουσικοί δεν πρέπει να είναι πολιτικοποιημένοι.


Ας διαβάσουμε παρακάτω ένα απόσπασμα:
«Χθες τελείωσα το κείμενο ενός κομματιού που θα περιέχεται στο επόμενο άλμπουμ μου. Μιλάει για έναν παππού στη Β. Ιρλανδία που πάει σε μια περιπέτεια με τον εγγονό του για να βρει την απάντηση στην ερώτηση «γιατί σκοτώνουν παιδιά;», επειδή είναι ένα θέμα που απασχολεί τον εγγονό του. Στο τέλος αποφάσισα να προσθέσω κάτι παραπάνω. Το εγγόνι ρωτάει «αυτό ήταν όλο;» Ο παππούς απαντάει «όχι, δεν μπορούμε να φύγουμε με αυτή τη σημείωση, δώσε μου μια άλλη». Και ένα καινούργιο τραγούδι ξεκινάει και ο παππούς βγάζει λόγο. Λέει ότι ζούμε σε μια μικρή κουκίδα στη μέση ενός αχανούς γ*****ου τίποτα. Τώρα, αν δεν σε ενδιαφέρει τίποτα από αυτά και είσαι ένας από αυτούς τους «Roger, μου αρέσουν οι Pink Floyd, αλλά δεν αντέχω τα πολιτικά σου σχόλια», αν πιστεύεις ότι οι καλλιτέχνες πρέπει να είναι μουγγοί, ευνουχισμένοι, πειθήνιοι , να αιωρούνται δίχως λόγο πάνω από τις ζωές μας, τότε σε συμβουλεύω να πας να γ******είς και να κρυφτείς σε κανένα μπαρ, γιατί ο χρόνος περνάει πιο γρήγορα απ' ό,τι νομίζεις.»

Τέλος ερωτώμενος για την κατάσταση αντιμετώπισης της Ισραηλινής κυβέρνησης στο θέμα με την Παλαιστίνη, δεν δίστασε να αποκαλέσει και να παρομοιάσει τους Ισραηλινούς με ναζί, πράγμα που ξεσήκωσε πάρα πολλές αντιδράσεις από αρκετούς που τον αποκάλεσαν αντισημίτη.
πηγή : myrock.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου