Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Fernando de la Rocque... δημιουργώντας με καπνό μαριχουάνας

Τον Fernando de la Rocque θα τον βρείτε να δημιουργεί στην πόλη Ipanema του Rio de Janeiro. Ο καλλιτέχνης τολμά και χρησιμοποιώντας ένα λευκό καμβά, μερικά pre-cut στένσιλ και τον καπνό από μαριχουάνα δημιουργεί τα έργα του.


O La Rocque υπέρμαχος της νομιμοποίηση της μαριχουάνα δεν διστάζει να πάρει μέρος σε αυτή τη διαμάχη της χώρας του και να κινητοποιηθεί μέσα από το έργο του. ''Με τη σειρά των έργων μου Blow Job προσπαθώ να ανοίξω μια συζήτηση. Θα πρέπει να σπάσει αυτό το στερεότυπο και η εικόνα του λεγόμενου «stoner», όλα αυτά είναι αποτελέσματα της κατεύθυνσης που μας επιβάλουν να ακολουθούμε τα μέσα ενημέρωσης, η κυβέρνηση και η βιομηχανία'' αναφέρει σε συνέντευξη του.

Εισπνέοντας τον καπνό και στη συνέχεια εκπνέοντας τον και εστιάζοντας στις κενές επιφάνειες των στένσιλ ''χρωματίζει'' τις εικόνες. Ο χρόνος για να ολοκληρωθεί ένα έργο είναι περίπου μία εβδομάδα, καθώς εκπνέει επάνω του συνήθως πέντε φορές την ημέρα.

"Πιο σημαντικό από την ελευθερία του να καπνίζουμε μαριχουάνα είναι σίγουρα η ελευθερία του να βάλω το μυαλό μου να σκεφτεί και να δράσω μέσα από το αίτημα μου. Η αδράνεια είναι άχρηστη, όταν θέλουμε να καταφέρουμε κάτι".



Απολαύστε κάποιες εικόνες εν ώρα εργασίας:























































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου