Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Πέθανε ο Bobby Parker σε ηλικία 76 ετών

Έφυγε από την ζωή ένας από τους πιο σημαντικούς κιθαρίστες του  blues rock ο Αμερικανός Bobby Parker, γνωστός για το τραγούδι του από το 1961, "Watch Your Step", και για το ότι ήταν «ο μόνος μουσικός από τον οποίο οι Beatles παραδέχθηκαν ότι έκλεψαν μουσική», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.


Ο Parker γεννήθηκε στη Louisiana και μεγάλωσε στο Los Angeles. Η πρώτη του επαγγελματική συναυλία ήταν με τους Otis Williams And The Charms τη δεκαετία του '50, ενώ έπειτα μοιράστηκε τη σκηνή με σημαντικούς καλλιτέχνες, όπως οι Bo Diddley, Sam Cooke, Chuck Berry και Little Richard.

Το "Watch Your Step" ενέπνευσε τους Beatles να γράψουν το τραγούδι "I Feel Fine". Ο ίδιος ο John Lennon είχε πει κάποτε ότι είχαν χρησιμοποιήσει το riff του σε πολλές εκδοχές κατά τη διάρκεια της καριέρας τους.

Το 2008, ο Parker είχε δηλώσει: «Το "Watch Your Step" ήταν ένα μεσουράνημα της blues rock κιθάρας, το οποίο δεν είχε σκεφτεί κανείς άλλος. Το δικό μου ήταν το πρώτο. Τις Η.Π.Α. τις είχε καταπιεί η Motown, αλλά όλος ο κόσμος ήξερε όταν ηχογράφησα το "Watch Your Step" ότι έσπασα τον τοίχο της ντροπής της Motown. Έστειλα τη μουσική σε μια άλλη κατεύθυνση, για όλο τον πλανήτη. Ειδικά για κιθαρίστες όπως οι Jimmy Page, Santana, Eric Clapton και εκατομμύρια άλλοι.»


                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου