Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Η Μαριόν Κοτιγιάρ και ο Κώστας Γαβράς σε διαμαρτυρία στο Παρίσι

Η ηθοποιός Μαριόν Κοτιγιάρ και πρόσωπα της γαλλικής πολιτικής και πολιτιστικής σκηνής φυλακίστηκαν συμβολικά σε ένα κλουβί στο Παρίσι προς υποστήριξή των 30 ακτιβιστών της Greenpeace, οι οποίοι κρατούνται εδώ και 2 μήνες στην Ρωσία μετά την προσπάθειά τους να ανέβουν σε μια πετρελαϊκή εξέδρα που βρίσκετε στην θάλασσα Μπάρεντς.


Η Κοτιγιάρ παρέμεινε για κάποια ώρα στο κλουβί κρατώντας πλακάτ στο οποίο έγραφε: "Είμαι υπέρμαχος του κλίματος". Μιλώντας σε δημοσιογράφους ανέφερε τα εξής "Υπάρχουν άνθρωποι που έχουν το θάρρος να υπερασπίζονται τον πλανήτη μας, τον οποίο πραγματικά καταστρέφουμε. Οι κυρώσεις που αντιμετωπίζουν είναι απολύτως παράλογες. Θα έπρεπε μάλλον να ευχαριστούμε αυτούς τους ανθρώπους".

Πέραν της ηθοποιού αυτή την διαμαρτυρία υποστήριξαν οι πρώην υπουργοί Περιβάλλοντος Κορίν Λεπάζ, Σαντάλ Ζουανό και Ντελφίν Μπατό, όπως και ο τραγουδιστής Σανσεβερινό, ο κινηματογραφιστής Ζαν-Πολ Ζοντ, ο φωτοειδησεογράφο Ρεζά, ο Γάλλος υπουργός Οικολογίας Φιλίπ Μαρτέν, χωρίς να μπει ο ίδιος μέσα.

Επίσης το παρόν στην διαμαρτυρία έδωσε και ο κινηματογραφιστής Κώστας Γαβράς, ο οποίος εξέφρασε την ανησυχία του για τους ακτιβιστές και δήλωσε ότι "θα πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να πειστεί ο κ. Πούτιν και η κυβέρνησή του να τους αφήσουν ελεύθερους".

Οι ακτιβιστές κατηγορούνται για "πειρατεία" και "χουλιγκανισμό",αντιμετωπίζοντας ποινές κάθειρξης άνω των 15 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου