Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Οι 10 σημαντικότερες κυκλοφορίες του Νοέμβρη.

Σίγουρα ήταν ένας μήνας που δεν εντυπωσίασε με τις κυκλοφορίες του, όμως και πάλι είχε αξιόλογες κυκλοφορίες και εμείς θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τις 10 καλύτερες.
Εχθές ανήμερα της Black Friday (Μια καθαρά εμπορική γιορτή στην Αμερική όπου επίσημα αρχίζουν οι αγορές των Χριστουγέννων) κυκλοφόρησουν αρκετά πράγματα, όμως το κακό είναι ότι όσο πλησιάζουμε τις γιορτές οι περισσότερες κυκλοφορίες έχουν αποκλειστικό σκοπό την εμπορική επιτυχία και έτσι αναλώνονται σε διάφορα αφιερώματα, best of άλμπουμ, box- set, επανεκδόσεις κτλ. Με λίγα λόγια οι δισκογραφικές και οι συλλέκτες τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση. Οι υπόλοιποι που είμαστε music junkies θα κάνουμε μια μικρή υπομονή ως τον Ιανουάριο.



                                   No 10 Death Grips- Goverment Plates (Third Worlds Records)
Το τρίτο άλμπουμ των Death Grips είναι εξαιρετικό, ένα είδος πειραματικού Hip- Hop που μοιάζει σαν να μην έχει παρελθόν να αφορά το παρόν και να μην έχει κανένα μέλλον. Κυκλοφόρησε στις 19 Νοεμβρίου από την Third Worlds αποσπώντας τις καλύτερες, και όχι άδικα, κριτικές από όλη την μουσική βιομηχανία. Ακούστε το Whatever I Want (Fuck Who`s Watching) πατώντας εδώ.



                                             Νο 9 David Bowie- The Next Day Extra (Columbia)
Η αλήθεια είναι ότι δεν συμπαθώ καθόλου όλα αυτά τα special edition, της επανεκδόσεις με τα bonus track τα box set ktl. Είναι πιστεύω ασέβεια απέναντι στον φαν που αγόρασε πριν από λίγους μήνες ένα άλμπουμ κάποιου αγαπημένου του καλλιτέχνη, να βλέπει τώρα να κυκλοφορεί μια καλύτερη έκδοση και μάλιστα με υλικό που ο ίδιος δεν έχει. Όμως ρε παιδιά είναι ο Bowie και με όλα αυτά που έχει προσφέρει, πιστεύω πως έχει το δικαίωμα να κάνει ότι γουστάρει. Η καινούρια έκδοση του The Next Day εκτός των άλλων περιέχει ακυκλοφόρητα κομμάτια και ένα καταπληκτικό remix στο Love is Lost από το James Murphy τo οποίo μπορείτε να ακούσετε πατώντας  εδώ.


                                             Νο 8 The Growlers- Gilded Pleasures EP (Everloving Records)
Oι Καλιφορνέζοι Growlers γενικά δείχνουν να βρίσκονται σε καλή φόρμα, κάτι που το απέδειξαν και στα live τους σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη πριν από λίγες ημέρες. Οι ιδρυτές του Beatch Goth όπως οι ίδιοι το ονομάζουν, πιστοί στο χαρούμενο ταξιδιάρικο ύφος τους μας χάρισαν ένα EP από αυτά που είναι κατάλληλα για πάρα πολλές περιστάσεις και χώρους. Μπορείτε να ακούσετε το ΕP πατώντας εδώ.



                                              Νο 7 Destroyer- Five Spanish Songs Ep (Merge)
Ύστερα από το πολύ καλό Kaputt του 2011 και 3 χρόνια παύση oι Καναδοί Destroyer επέστρεψαν με ένα Ep. Η μπάντα μοιάζει με μια καλοκουρδισμένη μηχανή  που απλά δεν κάνει λάθη. Τα κομμάτια έχει γράψει αρχικά ο Ισπανός καλλιτέχνης Antonio Luque και τα ερμήνευσε με την μπάντα του, τους Sr. Chinarro. Ο Dave Bejar δήλωσε σχετικά ότι ένιωθε πως η αγγλική γλώσσα έμοιαζε να έχει εξαντληθεί και η μόνη άλλη γλώσσα που ήξερε ήταν τα ισπανικά και μάλιστα τα ισπανικά των Sr. Chinarro. Το EP κυκλοφόρησε στις 26 Νοεμβρίου από την Merge/ Dead Oceans. Ακούστε το πρώτο single πατώντας εδώ.


                                            6. Melvins- Tres Carbrones (Ipecac)
Το Tres Carbrones είναι το 19ο άλμπουμ των Αμερικανών Melvins. Κυκλοφόρησε στις 5 Νοέμβρη από την Ipecac και 9 από τα 12 κομμάτια του άλμπουμ έχουν ξανά εμφανιστεί παλιότερα σε βινύλιο αλλά σε διαφορετικές μίξεις. Το Tres Cabrones  που σημαίνει 3 μπάσταρδοι στα ισπανικά κινείται μουσικά στο συνηθισμένο ύφος της μπάντας και μπορείτε να το ακούσετε  πατώντας εδώ.



                                 5. Wooden Shjips- Back to the Land (Thrill Jockey Records)
To έκτο άλμπουμ των Αμερικανών από το Σαν Φρανσίσκο είναι και αυτό στο γνωστό psychedelic rock που μας  έχουν συνηθίσει. Κυκλοφόρησε στις 12 Νοεμβρίου από την Thrill Jockey Records και απέσπασε ικανοποιητικές κριτικές. Μπορείτε να ακούσετε το κομμάτι Back to the Land πατώντας εδώ.



                                            4. Blood Orange- Cupid Deluxe (Domino)
Πρόκειται για το δεύτερο άλμπουμ των Blood Orange του Dave Hynes συνδυάζει New Wave, Indie pop, Funk και Jazz. Ο Dave Hynes είναι ένας σπουδαίος μουσικοσυνθέτης που έχει γράψει μουσική για σπουδαίες μπάντες όπως Florence And The Machine και Chemical Brothers. Το άλμπουμ κυκλοφόρησε στις 18 Νοεμβρίου από την Domino Records. Ακούστε το κομμάτι You Are Not Good Enough πατώντας εδώ.


                                             3. Jake Bugg- Shangri La (Island)
Μετά το πολύ επιτυχημένο πρώτο του άλμπουμ που πήρε το όνομα του, τώρα το δεύτερο άλμπουμ με τίτλο Shangri La πήρε το όνομα του στούντιο που έχει ο νεαρός καλλιτέχνης στο Μαλιμπού, εκεί που ηχογραφήθηκε κατά τν διάρκεια του καλοκαιριού που μας πέρασε. Το άλμπουμ του μόλις 19χρονου Indie-rocker κυκλοφόρησε στις 19 Νοεμβρίου από την Mercury στην Μ.Βρετανία και από την Island στις Η.Π.Α. Ακούστε το πρώτο single, What Doesen`t Kill You πατώντας εδώ.



                                       2. Billie Joe and Norah- Foreverly (Reprise)
To "Foreverly" είναι ένα άλμπουμ από τον Μπίλι Τζο Άρμστρονγκ, των Green Day, και την Νόρα Τζόουνς. Κυκλοφόρησε στις 25 Νοεμβρίου του 2013 από την Reprise Records. Το "Foreverly" είναι μία πλήρης διασκευή του άλμπουμ (εκτός ενός τραγουδιού) "Songs Our Daddy Taught Us" των The Everly Brothers. Ακούστε το Long Time Gone πατώντας εδώ.



                                     1. Flaming Lips- Peace Sword (Warner Bros.)
Οι Flaming Lips σε πολύ καλή περίοδο κυκλοφόρησαν το καινούριο του EP στις 18 Νοέμβρη από την Warner Bros.Oι γνωστές μελωδίες των Lips σε συνδυασμό με την πολυδιάστατη φωνή του Wayne Coyne μας δίνουν άλλη μια πολύ καλή δουλειά, εμπνευσμένη μάλλον από την ταινία ''Ender`s  Game''. Ακούστε πατώντας εδώ















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου