Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2013

Parquet Courts-Tally All The Things That You Broke ( Καινούριο EP)

Tο Tally All The Things That You Broke (What's Your Rupture?) είναι το καινούριο EP των Parquet Courts που κυκλοφόρησε σήμερα 3 Οκτωβρίου και ήδη λαμβάνει τις καλύτερες κριτικές από  όλα τα μουσικά site το κόσμου. Πρόκειται για την δεύτερη κυκλοφορία των Αμερικανών από το Μπρούκλυν (με καταγωγή από το Τέξας) μέσα σε λιγότερο από ένα χρόνο.

 Οι Parquet Courts, λοιπόν, αποτελούνται από τέσσερις Τεξανούς εσωτερικούς μετανάστες που προσγειώθηκαν στο Brooklyn. Τα αδέλφια Savage (Andrew στην κιθάρα, Max στα τύμπανα) και τους Austin Brown στην κιθάρα και Sean Yeaton στο μπάσο αντίστοιχα. To όνομα της μπάντας, μάλιστα, προέρχεται από το πάλαι ποτέ Boston Garden, έδρα των θρυλικών Boston Celtics και το χαρακτηριστικό παρκέ (!!!) του γηπέδου.

Το 2011 κυκλοφορούν τον πρώτο τους δίσκο σε μορφή κασέτας με τίτλο American Specialities (επανεκδόθηκε σε βινύλιο από την μικρή δισκογραφική Play Pinball! Records) και αρχίζουν να εμφανίζονται ζωντανά και με εντατικούς ρυθμούς στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Υόρκης και της βορειοανατολικής ακτής.

Ακολούθως, το 2012 κυκλοφορεί το πρώτο τους «επαγγελματικό» άλμπουμ, το περίφημο Light Up Gold (2012, What’s Your Rupture?) που τυγχάνει διθυραμβικής υποδοχής και εδραιώνει τον ήχο του συγκροτήματος σε όλα τα μήκη και πλάτη των ΗΠΑ.
Η Αμερικανοί punk-rockers βρέθηκαν μάλιστα πρόσφατα στην χώρα μας και εμφανίστηκαν ζωντανά στο ιστορικό Αν club, ανοίγοντας ουσιαστικά μια φθινοπωρινή περίοδο γεμάτη συναυλίες μετά από ένα σχετικά φτωχό καλοκαίρι.

To πρώτο single της καινούριας κυκλοφορίας το You `ve got Me Wondering Now :

Και ένα απόσπασμα από το Live τους στην Αθήνα :



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου