Τρίτη 15 Οκτωβρίου 2013

''12 Years a Slave'' η καινούρια ταινία του Steve McQuin

12 Years a Slave είναι ο τίτλος της καινούριας ταινίας του Σκηνοθέτη/Σεναριογράφου/Ηθοποιού Steve McQuin. πρόκειται για ένα Αμερικανοβρετανικό ιστορικό δράμα βασισμένο στην αυτοβιογραφία του Solomon Northup, (1853). Ένας ελεύθερος μαύρος πέφτει θύμα απαγωγής στην Ουάσιγκτον, και πωλείται ως σκλάβος το 1841. Δούλεψε στις φυτείες της Λουϊζιάνας για 12 χρόνια.
Την σκηνοθεσία της ταινίας έχει κάνει ο Steve McQuin ενώ το σενάριο έχει γράψει ο ίδιος μαζί με τον John Ridley. Το μπάτζετ της ταινίας ήταν 20 εκατομμύρια δολάρια και τα γυρίσματα έγιναν στην πόλη της Λουϊζιάνα και κράτησαν 7 εβδομάδες. Η ταινία είναι μια συμπαραγωγή των Brad Pitt, Dede Gardner, Jeremy Kleiner, Bill Pohlad, Steve McQuin, Anthony Katagas και Arnon Milchan. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους έχουν οι ηθοποιοί Chiwetel Ejiofor, Michael Fassbender, Benedict Cumberbatch, Paul Dano, Paul Giamatti, Lupita Nyong`o, Sarah Paulson, Brad Pitt, και Alfre Woodard. Τέλος η μουσική είναι του Hans Zimmer.
H προγραμματισμένη πρεμιέρα της ταινίας είναι για της 18 Οκτωβρίου, ενώ έχει ήδη προβληθεί σε διάφορα Φεστιβάλ αποσπώντας κολακευτικά σχόλια.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου