Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016

Κυριακάτικο Σινεμά

Το φθινόπωρο είναι εδώ για τα καλά και έτσι τα κυριακάτικα βράδια γίνονται και πάλι ιδανικά για την παρακολούθηση μιας καλής ταινίας, την οποία και σήμερα θα σας προτείνουμε. Η σημερινή ταινία είναι εξαιρετική και βασίζεται σε αληθινά γεγονότα.




Η Φλόρενς Φόστερ Τζένκινς  (Μέριλ Στριπ) είναι μια φάλτση , κοσμική κυρία με μεγάλη περιουσία. Η αλήθεια είναι πως είναι ιδιαίτερα κακόφωνη και όμως η ίδια πιστεύει ότι έχει μαγευτική φωνή και πως είναι η καλύτερη σοπράνο στον κόσμο. Ο αφοσιωμένος σε αυτήν άντρας της κάνει ότι μπορεί για να διατηρήσει αυτή της την ψευδαίσθηση, δωροδοκώντας τους πάντες γύρω. Τα πράγματα όμως περιπλέκονται όταν η Φλόρενς από μόνη της θα κλείσει μια συναυλία στο σπουδαίο Κάρνεγκι χολ της Νέας Υόρκης....

Ο σκηνοθέτης Στίβεν Φρίαρς μας παρουσιάζει με έναν ελαφρώς κωμικό τρόπο μια βιογραφική ιστορία. Αφήνει την καταπληκτική Μέριλ Στριπ να μας μαγέψει για άλλη μια φορά, σε μια ερμηνεία που πιθανότατα θα διεκδηκήσει ένα Όσκαρ, και την πλαισιώνει με  τους πραγματικά εξαιρετικούς Χιού Γκραντ και  Σάιμον Χέλμπεργκ (γνωστός από τον ρόλο του Χάουαρντ Γουόλοβιτς στο Big Bang Theory). To αποτέλεσμα είναι ένα καταπληκτικό πρωταγωνιστικό τρίο, που κάνει την ταινία απολαυστική.
          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου