Παρασκευή 3 Ιουνίου 2016

Έτσι πέθανε ο Πρινς!

Ο Πρινς πέθανε από υπερβολική δόση Φαιντανύλης. Η Φαιντανύλη είναι ένα ισχυρό οποιοειδές φάρμακα το οποίο είναι 50 φορές πιο δυνατό από την Ηρωίνη.

Η αυτοψία έδειξε ότι τα οπιοειδή έπαιξαν τον βασικό ρόλο για τον θάνατο του 57 χρονου ειδώλου, που βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στην Mινεάπολη στις 21 Απριλίου.

Δεν είναι ακριβώς ξεκάθαρο εάν ο σουπερστάρ είχε συνταγή για το συγκεκριμένο φάρμακο ή πως κατάφερε να αγοράσει, αλλά όπως μαρτυρά ένας φίλος του, ο Πρινς υπέφερε από πόνους στο γόνατο και στον γοφό από τα πολλά χρόνια της σκηνικής του παρουσίας.

Παρά το γεγονός ότι ο θάνατος του καλλιτέχνη επίσημα θεωρείτε ως ατύχημα και έχει αποκλειστεί η εγκληματική ενέργεια, δεν αποκλείεται αν αποδειχτεί ότι κάποιος του χορήγησε το φάρμακο παράνομα να αντιμετωπίσει σοβαρότατες κατηγορίες.

               

''Η φαιντανύλη (fentanyl) είναι συνθετικό οπιοειδές το οποίο χρησιμοποιείται ως αναλγητικό κατά τη διάρκεια της αναισθησίας. Παρασκευάστηκε για πρώτη φορά το 1960 από τον Πολ Τζάνσεν.  Η φαιντανύλη έχει 100 φορές πιο ισχυρή αναλγητική δράση από τη μορφίνη, αλλά πιο σύντομη δράση, περίπου 15 με 30 λεπτά (σε σύγκριση με τη μορφίνη που δρα για 4 με 6 ώρες). Η χορήγησή του γίνεται επισκληρίδια (στο τοκετό) ή ενδοραχιαία. Επίσης είναι διαθέσιμη σε διαδερμικά αυτοκόλλητα και σε σκεύασμα για λήψη από το στόμα για την αντιμετώπιση του πόνου σε καρκινοπαθείς. Το φάρμακο μεταβολίζεται και απεκκρίνεται κυρίως από τα ούρα''
(Βικιπαιδία)

                                   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου