Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Σε λίγες μέρες ο καινούριος δίσκος του Λέοναρντ Κοέν. Ακούστε το πρώτο κομμάτι

Γεννημένος το 1934 στον Καναδά με Εβραϊκή υπηκοότητα o Λέοναρντ Κοέν (Leonard Cohen) δεν άργησε να ξεχωρίσει χάρη στο πλούσιο ταλέντο του. Απο τα φοιτητικά του χρόνια ακόμη εξέδωσε τις πρώτες ποιητικές του συλλογές ενώ δεν άργησε να γράψει και το πρώτο του μυθιστόρημα το 1963.
Τρία μόλις χρόνια αργότερα εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στο νησί της Ύδρας όπου έγραψε το Beautiful Losers (Θαυμάσιοι αποτυχημένοι), το οποίο του χάρισε την πρώτη του παγκόσμια επιτυχία. Παρά την επιτυχία όμως το 1967 ο Λέοναρντ Κοέν αποφάσισε να εγκατασταθεί στις Η.Π.Α. για να αφοσιωθεί στην μεγάλη του αγάπη, την μουσική.

Ακολούθησε μια περίλαμπρη καριέρα κατά την οποία γνώρισε την παγκόσμια επιτυχία και ως μουσικός.
Σε συναυλίες φολκ στις ΗΠΑ το 1967, η τραγουδίστρια Τζούντυ Κόλλινς (Judy Collins) έκανε γνωστό το τραγούδι του Κόεν Suzanne. Έτσι την ίδια χρονιά, ο Κόεν μπόρεσε να κυκλοφορήσει τον πρώτο του δίσκο με τίτλο Songs of Leonard Cohen. Ακολούθησαν πολλοί άλλοι δίσκοι, μεταξύ των οποίων και ο δίσκος Famous Blue Raincoat (1987) με την φωνή της Τζένιφερ Γουαρνς (Jennifer Warnes).
Το 1992 κυκλοφόρησε τον πιο πολιτικοποιημένο δίσκο του με τίτλο The Future, και δύο χρόνια
κατόπιν αποφάσισε να γίνει βουδιστής, μέχρι που χειροτονήθηκε μοναχός. Αλλά το 1999 εγκατέλειψε τον μοναστικό βίο, για να εκδώσει δύο ακόμα δίσκους. Το 2005, το όνομα του Κόεν βρέθηκε ξανά στις στήλες των εφημερίδων, επειδή ο επί χρόνια μάνατζέρ του τον εξαπάτησε κλέβοντάς το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων του καλλιτέχνη.
και μάλιστα το 2010 τιμήθηκε  με Τιμητικό Γκράμι για το σύνολο της προσφοράς του.

O καινούριος δίκσος του σπουδάιου καλλιτέχνη θα κυκλοφορήσει στις 22 Σεπτεμβρίου, μια μέρα δηλαδή μετά τα 80στά γενέθλιά του. Ο τίτλος του άλμπουμ είναι ''Popular Problems'' και τα κομμάτια έχει γράψει ο Λέοναρντ Κοέν μαζί με τον Πάτρικ Λέοναρντ (Patrick Leonard) με τον οποίον είχαν συνεργαστεί και στο ''Old Ideas'' του 2012. Μαζί έχουν κάνει και την παραγωγή του άλμπουμ από το οποίο μπορείτε να ακούσετε το ''Almost Like The Blues'' παρακάτω.

            




Πηγή : NME.com/ Wikipedia.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου