Σάββατο 11 Ιανουαρίου 2014

Greek Underground : Screaming Dead Balloons

Τους Screaming Dead  Balloons τους άκουσα πρώτη φορά Live στο Club Stage στην Λάρισα σε μια τρελή βραδιά  από την οποία παρ`όλο που δεν θυμάμαι τα περισσότερα, θυμάμαι πάρα πολλά και χάριν στην πολύ καλή συνήθεια που έχω, όταν πηγαίνω σε κάποιο live να ακούω όλες τις μπάντες από την αρχή.
Κατάφεραν να με εντυπωσιάσουν κατ`ευθείαν με το Noise Psychedelic ύφος τους.

Ας τα πάρουμε όμως με την σειρά. Οι Screaming Dead Balloons είναι ένα Psychedelic Noise τρίο από την Λάρισα και την μπάντα ξεκίνησαν ο Γιάννης Πισπιρίκος (κιθάρα, φωνή) με τον Λιακάκο Παναγιώτη (ντραμς) αφού τα παιδιά ήταν μαζί και στην προηγούμενη μπάντα τους, τους ''Ten Days Band''. Αργότερα προσχώρησε στο συγκρότημα και ένας παλιός φίλος της μπάντας ο Διονύσης Ντάλας (μπάσο) απαντώντας σε μια αγγελία που είχαν αναρτήσει οι άλλοι δυο. Έτσι λοιπόν το σχήμα καθιερώθηκε και άρχισαν οι πρόβες.

Στην συνέχει η μπάντα άρχισε να κάνει διάφορα live παίζοντας κυρίως σε ανεξάρτητες σκηνές, σε εναλλακτικά φεστιβάλ ή και ως support group σε σπουδαίες μπάντες όπως οι Nomads, οι Singapore Sling και οι  Moon Duo καταφέρνοντας έτσι να καθιερωθούν στις συνειδήσεις του κόσμου.

Ένα από τα πρώτα κομμάτια τους που ανέβηκαν στο youTube ήταν το  ''Soul Desert'' από την εμφάνισή τους στο Club Stage στην Λάρισα.

Η μπάντα έχει έτοιμο ένα άλμπουμ δυναμίτη με τίτλο Screaming Dead Balloons το οποίο θα
κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες ημέρες και είμαι σίγουρος πως όταν κυκλοφορήσει θα κάνει την διαφορά και θα απασχολήσει σοβαρά τον μουσικό κόσμο της χώρας. Το άλμπουμ είναι διαθέσιμο για δωρεάν άκουσμα από το Band camp και μπορείτε να το ακούσετε πατώντας εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες και επικοινωνία με την μπάντα μπορείτε να επισκεφτείτε την σελίδα τις μπάντας στο Faceook :

https://www.facebook.com/thescreamingdeadballoons
https://www.facebook.com/ScreamingDeadBalloons



          

2 σχόλια:

  1. apla ta paidia gamane....imoun se live tous kai mporei n min tous prolava se ola ta kommatia tous alla esto kai se ayta pou prolava tolmo n omologiso oti einai talenta...apla MPRAVO kai sinehiste etsi kai kalitera

    ΑπάντησηΔιαγραφή