Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018

Ο Θάνος Κεσανλής για το 20 της #blogovision2018

20. Space Africa - Somewhere Decent To Live (sferic)

Dub Techno προερχόμενη από το Manchester, δύο φίλοι που έχουν ακούσει πολλά κιλά μουσική και ξέρουν ακριβώς τι θέλουν να παίξουν και σε ποιους απευθύνονται.

Εδώ τα όρια μεταξύ του dub προθέματος και της ambient αισθητικής είναι αρκετά έως πολύ δυσδιάκριτα, καθ' όλη τη διάρκεια του άλμπουμ, ειδικά μετά την πολλοστή ακρόαση που καταλαβαίνεις πως οι ταχύτητες δεν ανεβαίνουν σε κανένα από τα 8 tracks. To reverb είναι παρόν και παντού σε όλο το άλμπουμ για να ζεστάνει τα γκρίζα και γυμνά beats του και να δημιουργήσει μια αίσθηση οικειότητας στον ακροατή.

Οι παραγωγοί του συγκεκριμένου subgenre, που αφήνουν πλέον στην άκρη το παραδοσιακό format των δωδεκάιντσων single και επιλέγουν να εκφραστούν μέσα από ένα LP, δημιουργούν μια εμπειρία πιο ολοκληρωμένης ακρόασης, δίνοντας το χώρο τους στις συνθέσεις για να εξελιχθούν και να αναπτυχθούν, με αποτέλεσμα να φτάνει σε εμάς πλέον ένα έργο πιο μεστό και σίγουρα πιο ώριμο.

Μην περιμένετε να αναφερθώ στην ενηλικίωση της electronica. Αυτά είναι ζητήματα που έχουν λυθεί, μάλλον... Επίσης είναι δύσκολο να το πετύχουμε κάπου να παίζεται, εκτός από ενημερωμένα ραδιόφωνα, υποθέτω, αλλά έχω την εντύπωση ότι τέτοιοι δίσκοι δεν ενδείκνυται, παρά μόνο για σόλο ακροάσεις και με το δάχτυλο έτοιμο στο repeat.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου