Κυριακή 24 Ιουνίου 2018

Κυριακάτικο Σινεμά

Η πρότασή μας για σήμερα είναι μία αμερικάνικη παραγωγή του 2009 και ονομάζεται Τhe Uninvited.


Η Άννα, η πρωταγωνίστρια της ταινίας μας, επιστρέφει από την ψυχιατρική κλινική όπου νοσηλευόταν τον τελευταίο καιρό, καθώς δεν μπόρεσε να διαχειριστεί τον αιφνίδιο θάνατο της μητέρας της. Επιστρέφοντας σπίτι, βρίσκει να την περιμένουν ο πατέρας της, η νέα του σύντροφος και η αδελφή της. Οι δύο αδελφές αντιμετωπίζουν καχύποπτα την καινούργια σύντροφο του πατέρα τους, που τυγχάνει να είναι και η νοσοκόμα που φρόντιζε τη μητέρα τους. Στην προσπάθειά τους να βρουν παραπάνω στοιχεία για αυτήν και το παρελθόν της, καλούνται να αντιμετωπίσουν παραισθήσεις, εφιάλτες και τραγικά συμβάντα.


Η ταινία αποδίδει αποτελεσματικά την αίσθηση του δράματος που προϋπήρξε στις ζωές των ηρώων, χωρίς να το επιβάλλει στο παρόν. Το μυστήριο πλανάται καθ' όλη τη διάρκεια της ταινίας με τον τρόμο να μην κυριαρχεί συνεχώς, αλλά σε πολλά σημεία να σε βάζει σε σκέψεις για το τι πραγματικά συμβαίνει. Το τέλος αποζημιώνει, καθώς αποτελεί χαρακτηριστικό plot twist, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι και προβλέψιμο. Ιδιαίτερη μνεία στους ηθοποιούς που κάνουν την ταινία ακόμα καλύτερη: πιστεύω για να υποστηριχθεί το συγκεκριμένο σενάριο χρειάζεται πολύ καλούς ηθοποιούς που χρησιμοποιούν την εσωτερικότητα ως μέσο έκφρασης και όχι την τετριμμένη υπερβολή.


Σκηνοθέτες είναι οι Charles και Thomas Guard και σεναριογράφοι οι Craig Rosenberg, Doug Miro, Carlo Bernard (ναι θα τους αναφέρω κάθε φορά), ενώ παίζουν οι ηθοποιοί Emily Browning (φα ντα στι κό πρόσωπο), Αrielle Kebbel, David Strathairn και η υπέροχη, η δική μου αγαπημένη Elizabeth Banks (μου φαίνεται τέλειο πόσο κακιά και πονηρή μπορεί να δείχνει χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει την έκφρασή της).

Ό,τι πρέπει να ξέρετε για να δείτε την ταινία σάς το είπα. Άμα είστε από τους περίεργους, δείτε και το τρέιλερ:



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου