Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2017

Ο Θάνος Κεσανλής για το 15 της #blogovision2017

15. Sleaford Mods - English Tapas (Rough Trade Records)


Αν μπορούσαμε να αποδομήσουμε τη μουσική και τις επιρροές των Sleaford Mods, θα βρίσκαμε ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η αγγλική κουλτούρα τα τελευταία 40 χρόνια.


Δηλαδή: το πρώιμο πανκ των Damned, τα πρώτα drum machines και synthesizers, τον Mark E. Smith και τον John Cooper Clarke, τα παράνομα raves και τον Mike Skinner, τον Irvine Welsh και το diy της Creation Records. Και πάνω απ' όλα αυτά το απαράμιλλο ήθος του Joe Strummer, γιατί σαν άλλος Strummer, ο Jason Williamson με τον άκρως τσαμπουκαλεμένο τρόπο του ρίχνει το φαρμάκι του απέναντι στη σύγχρονη Αγγλία, που ταλαντεύεται ανάμεσα στο "ένδοξο" αποικιοκρατικό της παρελθόν και το αβέβαιο παρόν της.

Τα χολωμένα ξεσπάσματά του μιλούν για την ανεργία, τις κακοπληρωμένες δουλειές, τα αδιέξοδα της εργατικής τάξης, τους ψευτοδιάσημους και, προφανώς, τον καπιταλισμό. Είναι ο τύπος που θα σου ζαλίσει τ΄αρχίδια στο μπαρ, αλλά αυτά που θα σου λέει γεμίζοντας σάλια το αυτί σου θα έχουν βάση και νόημα. Επίσης, σου δίνει την εντύπωση πως είναι και ο τύπος που θα έτρωγε σίγουρα ένα μπουκάλι στο κεφάλι για πάρτη σου, για να σε προστατέψει από οποιαδήποτε αδικία.

Να τους αγαπάμε αυτούς τους τύπους παιδιά, σίγουρα θα έχουν ωραίες ιστορίες να μας διηγηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου