Κυριακή 14 Μαΐου 2017

Κυριακάτικο Σινεμά

Η πρότασή μας γι' αυτή την εβδομάδα είναι η ταινία "The Handmaiden" από τη Νότια Κορέα σε σκηνοθεσία του Παρκ Τσαν-Γουκ.


Ο σκηνοθέτης του Oldboy και άλλων αξιόλογων ταινιών, κατάφερε να μεταφέρει με αξιοζήλευτη μαεστρία τη δράση του μυθιστορήματος της Σάρα Λόρενς, Fingersmith, από τη βικτοριανή Αγγλία στην κατεχόμενη από τους Ιάπωνες Κορέα της δεκαετίας του '30.

Στην ταινία βλέπουμε την περιπέτεια της Sook-hee μιας φτωχής κοπέλας, με ιδιαίτερες δεξιότητες στην παρανομία, που δέχεται να συμμετάσχει σε μια πλεκτάνη. Στόχος του Boksun, του άνδρα που την προσλαμβάνει, είναι να παντρευτεί την πλούσια Hideko, που ζει υπό την προστασία του θείου της. Αποστολή της Sook-hee να εμφανιστεί ως υπηρέτρια της Hideko και να την πείσει για τον γάμο της με τον Boksun, που εμφανίζεται ως Κόμης Fujiwara, ώστε αυτός εκμεταλλευόμενος αργότερα τα συμπτώματα ψυχασθένειας της να την κλείσει σε ψυχιατρείο και να καρπωθεί την περιουσία της, δίνοντας βέβαια και το ανάλογο μερίδιο στη νεαρή συνεργάτιδά του.

Μόνο που τα πράγματα δεν εξελίσσονται ακριβώς όπως τα σχεδίαζαν, καθώς οι ρόλοι αλλάζουν, ένα έντονο πάθος δημιουργείται και είναι ικανό να αλλάξει τα μέχρι τότε δεδομένα. 

Πρόκειται για ένα εξαιρετικά καλογραμμένο σενάριο με αρκετές ανατροπές, προσεγμένη σκηνοθεσία και δυνατούς ερμηνευτικά ηθοποιούς. 

Μία ταινία που αξίζει τον χρόνο σας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου