Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

Ο Θάνος Κεσανλής για το 5 της #blogovision2016

5. Jesu/ Sun Kil Moon - Jesu/ Sun Kil Moon


Μπαίνοντας στην τελική πεντάδα, συναντάμε τον πιο αντιπαθητικό τραγουδοποιό της Αμερικής, Mark Kozelek aka Sun Kil Moon, να συνεργάζεται με τον άγγλο πειραματιστή Jesu. Αν και από τη μέρα που πρωτοάκουσα τον Sun Kil Moon μού έκανε εντύπωση η ιδιαίτερη στιχουργική του και ο τρόπος που σχεδόν απαγγέλει τα τραγούδια του, δεν κατάφερα να χωνέψω το κλίμα των δίσκων του. Και μετά ήρθε η εποχή που δεν είχε να πει καμιά καλή κουβέντα για κανέναν και έγινε ο περίγελος του διεθνούς μουσικού τύπου, οπότε έπαψα να ασχολούμαι μαζί του.


Μέχρι που τον Γενάρη έπεσα πάνω σ' αυτό το αριστούργημα. Η συνεργασία με τον Justin Broadrick έδωσε στους στίχους και την ερμηνεία του Sun Kil Moon την ώθηση, το θόρυβο και την ενέργεια που έλειπε από τους προσωπικούς του δίσκους.

Σαν κάποιος ξεχασμένος beat ποιητής, που διηγείται ιστορίες για junkies που φιλιούνται με σκύλους, για νέους χίπστερ που τη βρίσκουν μαζοχιστικά με τους δίσκους βινυλίου και για μεθυσμένα γράμματα στη μέση της νύχτας, ντυμένες άλλοτε με ονειρικές στρώσεις θορύβου και σε άλλα σημεία με κιθαριστικά ξεσπάσματα, που σε ταρακουνάνε στη μέση της διήγησης.

Δίσκος απόλυτα για ατομική ακρόαση και, πάντα διαβάζοντας τους στίχους,  βάλσαμο για χειμώνες που νιώθεις σαν να σε χτύπησε φορτηγό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου