Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2016

Κυριακάτικο Σινεμά

Η πρόταση αυτής της εβδομάδας είναι μια καθολικά Βελγική παραγωγή του σκηνοθέτη του “Broken Circle Breakdown”.

Στο Γκεντ του Βελγίου, ο  Jo λειτουργεί ένα νυχτερινό μπαρ - το ομώνυμο Belgica – μέχρι την επίσκεψη του μεγάλου του αδερφού, Frank. Τα δύο αδέρφια αποφασίζουν να γίνουν συνέταιροι και να επεκτείνουν την επιχείρηση.
Όσο το καινούριο μπαρ ετοιμάζεται, αυτή η μεγάλη ομάδα ανθρώπων που δουλεύουν εκεί με τον ένα ή τον άλλο τρόπο είναι ενθουσιασμένη και ασταμάτητη. Στην πορεία, αφού το Belgica ανοίξει, βγαίνουν στην επιφάνεια όλα αυτά που έπαιζαν στο παρασκήνιο. Ιδιαίτερα για τα δύο αδέρφια, η εμπλοκή της δουλειάς στη συγγένειά τους και το αντίστροφο δημιουργούν σημαντικά προβλήματα.
Δεν πρόκειται για κάποιο ιδιαίτερο σενάριο, ούτε για ιδιαίτερους χαρακτήρες που πρωταγωνιστούν. Η ταινία όμως έχει καλή ροή και αποτυπώνει μια ξεχωριστή ατμόσφαιρα σκηνοθετικά. Όλες οι μπάντες που παίζουν στη σκηνή του Belgica είναι δημιούργημα της βέλγικης ηλεκτρονικής μπάντας Soulwax, η οποία ανέλαβε να γράψει όλη τη μουσική της ταινίας.
To Belgica εκφράζει αυτή τη χαρακτηριστική υπερβολή της νύχτας, με την καλή ή την κακή της πλευρά. Δείχνει πώς είναι το να ζεις τη στιγμή, αλλά και το πώς πρέπει να προχωράς ό,τι κι αν προκύψει.
            
Eύα Χ. 

          

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου