Κυριακή 9 Αυγούστου 2015

Κυριακάτικο Σινεμά

A Woman Under The Influence (1974), ή αλλιώς: Mια Γυναίκα Εξομολογείται. Είναι μία αμερικάνικη ταινία, δημιούργημα του Τζον Κασσαβέτη, όπου πρωταγωνιστούν η Τζίνα Ρόουλαντς και ο Πίτερ Φολκ.


Πρόκειται για ένα δυνατό κοινωνικό δράμα. Μια φαινομενικά φυσιολογική αμερικανική οικογένεια δοκιμάζεται, όταν η γυναίκα του σπιτιού καταρρέει λόγω νευρικού κλονισμού και οδηγείται σταδιακά στη σχιζοφρένεια, εξαιτίας της αδυναμίας του οικογενειακού της περιβάλλοντος να κατανοήσει την ιδιόμορφη συμπεριφορά της. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αναθεωρηθούν οι ρόλοι μέσα στην οικογένεια κι ακόμα να αναζητηθούν τα γενεσιουργά αίτια του προβλήματος και η αντανάκλαση τους στην οικογένεια και τον ευρύτερο κοινωνικό περίγυρο.

Η ταινία σίγουρα δεν προβάλλει ένα θετικό φεμινιστικό πορτρέτο, γι' αυτό και χτυπήθηκε στην Αμερική, σε αντίθεση με την Ευρώπη όπου έγινε αποδεκτή ως η πιο ουσιαστική, τίμια και συγκλονιστική δουλειά του Τζον Kασαβέτη και των συνεργατών του. Στα συν της ταινίας και οι ερμηνείες του πρωταγωνιστικού διδύμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου