Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Βlogovision 2014 : Νo19 Mode Moderne - Occult Delight

Το φετινό αυθεντικό τέκνο του Manchester δεν βγήκε στο νησί, αλλά στο απρόσωπο Βανκούβερ από μια παρέα που όπως υποστηρίζουν την πέφτουν σε φθηνά στούντιο πίνοντας τσάι και χόρτο και μελετάνε τους New Order,τους Jesus and Mary Chain και τους Omd
. Κατα βάση πιστεύω ότι φοβούνται να δηλώσουν το προφανές, δηλαδή τη σπουδή τους στο παίξιμο του Johnny Marr αλλά δε πειράζει, ότι βολεύει τον καθένα.
Στο Occult Delight σε σύγκριση με τις προηγούμενες κυκλοφορίες τους λοξοκοιτάζουν σε μια πιο ποπ αισθητική μακριά από μουντά synths και πρωτοστατούντες μπασσογραμμες και φωτίζουν την κατάσταση με πιο ανάλαφρες μελωδίες που φέρνουν στο μυαλό τους Wild Nothing (δισκάρα το Nocturne του 2012), αλλά δε λείπουν και τα έξυπνα groove όπως στο καταπληκτικό ομότιτλο track.
Υποχρεωτικό φετινό άκουσμα για τους λάτρεις των χιλιοβασανισμένων 80's αλλά χωρίς μεγάλες δόσεις ρετρολαγνείας(βλ. Όλες τις αναβιώσεις του ήχου του San Francisco τύπου Foxygen..)
Σε κομμάτια όπως το She,Untamed θα ακούσετε,την ποιότητα της παραγωγής και σε άλλα όπως το Unburden Yourself θα βρείτε υψηλής ποιότητας στιχουργία, όλα αδιάσειστες αποδείξεις πως κατέχουν το ύφος που προσεγγίζουν.
Με λίγα λόγια είναι οι Girls Names του 2014.

             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου