Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2014

Blogovision 2014: Ν.18 Baby Guru - Marginalia

Μια από τις κρυφές μου απολαύσεις είναι εδώ και χρόνια τα leftfield δεινοσαυρικά 70's, μπάντες που ξεχνάνε να κράξουν διάφοροι απλά επειδή δεν τις θεωρούν άξιες της χολής τους.
Μπάντες όπως οι Camel, οι Genesis την περίοδο του Peter Gabriel, οι Amon Duul, οι Eloy, οι Aphrodite's Child και πάει λέγοντας. Εν τω μεταξύ είναι εντελώς απενοχοποιημένο να αγαπάμε τους Can και τους Neu! και ότι έχει να κάνει με το kraut που πλέον είναι must have στις ενημερωμένες δισκοθήκες(sic).
Οι Baby Guru καταφέρνουν να μπλέξουν αυτά τα 2 μουσικά είδη που όσο και αν φαινομενικά απέχουν μεταξύ τους έχουνε σαν βάση την μελωδία και τον χώρο που δίνεται σε αυτήν για να αναπτυχθεί.'Εχουμε να κάνουμε με ένα δίσκο διαμάντι,που μαθαίνει από τις προηγούμενες δισκογραφικές προσπάθειες της μπάντας και πλέον μας καταθέτει τραγούδια εξαιρετικής σύλληψης και συνοχής.Δεν θα μείνω στο σημείο της εντοπιότητας γιατί δεν κρίνω τα πράγματα έτσι και δεν μου καίγεται καρφάκι αν είναι από την Αθήνα,την Κωλωνία ή το Έσεξ.Αλλά όσων αναφορά την ντόπια δισκογραφία θα μείνει σαν δίσκος ορόσημο της αγγλόφωνης σκηνής,ώς ο πίο ολοκληρωμένους δίσκος των τελευταίων χρόνων.Δώστε του μια προσπάθεια γιατί τα παιδιά δεν χρειάζονται ούτε κλαρίνα ούτε κιθάρες να ακουμπάνε στα γόνατα για να γράψουν τραγούδια που θα τα ζήλευαν πολλές καταξιωμένες μπάντες του παρελθόντος.

           

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου