Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014

10 Φωτογραφίες απο σκηνές ταινιών, όπου γνωστοί μουσικοί κλέβουν την παράσταση!

Το φαινόμενο όπου ένας γνωστός μουσικός δοκιμάζει τις ικανότητές του και στην ηθοποιία είναι κάτι το σύνηθες.
Μπορεί το αποτέλεσμα να μην είναι πάντα και το καλύτερο, όμως υπάρχουν και φορές που διάσημοι μουσικοί καταφέρνουν να κλέψουν την παράσταση και σε αυτόν τον τομέα, με το πλούσιο ταλέντο τους.
Το μουσικό περιοδικό ΝΜΕ παρουσίασε δέκα φωτογραφικά στιγμιότυπα, από σκηνές σε σπουδαίες ταινίες, όπου ο καλλιτέχνης- μουσικός το γύρισε στην ηθοποιία και πραγματικά έκλεψε την παράσταση.




 Tom Waits- Down By Low (1986)
Η ταινία αυτή θα αρχίσει να προβάλλεται ξανά στα σινεμά αυτή την εβδομάδα. Υπό την μαεστρική καθοδήγηση του χαρισματικού σκηνοθέτη Jim Jarmush, ο Tom Waits υποδύεται τον Ζακ, έναν Dj που κάνοντας ''άσωτη ζωή'' καταλήγει στην φυλακή και στην συνέχεια μαζί με δυο συγκρατούμενούς του σχεδιάζουν την απόδρασή τους.
Αν και δίπλα στον John Lurie και τον  σπουδαίο Roberto Benigni ο Tom Waits με μια εκπληκτική ερμηνεία καταφέρνει να ξεχωρίσει.






David Bowie - The Man Who Fell To Earth (1976)
Ήταν η εποχή του Thin White Duke και ο Bowie εκείνη την περίοδο κατανάλωνε τεράστιες ποσότητες  κοκαΐνης κάθε μέρα. Αυτό βέβαια δεν εμπόδισε τον Bowie να εμφανιστεί στην παράξενη sci- fi ταινία του Nic Roeg. Υποδυόμενος έναν εξωγήϊνο που αναζητούσε νερό για να σώσει τον πλανήτη του που πέθαινε ο ίδιος ο Bowie είχε δηλώσει στο Rolling Stone ότι : ''Ήταν μια καλή έκθεση ενός ανθρώπου που διαλυόταν. Ήμουν εντελώς ανασφαλής καταναλώνοντας 10 γραμμάρια κοκαΐνης κάθε μέρα...Εκτός εαυτού, μαστουρωμένος από την αρχή μέχρι το τέλος.''




Bjork - Dancer in the Dark (2000)
Η Bjork πρωταγωνιστεί στο μελόδραμα του πολύ γνωστού μας Δανού σκηνοθέτη Lars Von Trier. H Ισλανδή τραγουδίστρια υποδύεται την Selma μια μητέρα της οποίας η αγάπη για τα μιούζικαλ την βοηθάει να δραπετεύσει από το εξελισσόμενο  προσωπικό της δράμα. Σπαρακτικοί στίχοι αποτελούν την ραχοκοκκαλιά της ταινίας. Η ίδια η Bjork δήλωσε σχετικά ότι τα τραγούδια αυτά προέρχονται από οδυνηρές εμπειρίες ζωής αλλά κάποιου άλλου και όχι της δικής της.







Mick Jagger - Performance (1970)
Από τους σκηνοθέτες Donald Cammell και Nic Roeg στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Mick Jagger υποδυόμενος έναν μυστήριο πρώην ροκ σταρ που ψάχνει το κατάλληλο κίνητρο για να αναγεννηθεί και να συνεχίσει την προηγούμενη πετυχημένη καριέρα του. Δίνοντας καταφύγιο στο σπίτι του σε ένα καταζητούμενο γκάγκστερ  ο μυστηριώδης Mr. Turner θα περάσει αρκετό χρόνο μαζί του. Η σκηνές σεξ της ταινίας, του Mick Jagger με την τότε κοπέλα του Keith Richards, Anita Pallenberg είχαν δημιουργήσει ένταση στους Rolling Stones. 






Eminem - 8 Mile (2002)
Σε σκηνοθεσία του Curtis Hanson στην ταινία ο Eminem υποδύεται έναν νεαρό ράπερ τον Jimmy "B-Rabbit" Smith Jr.που μένει στο σπίτι της αλκοολικής μητέρας του, την οποία υποδύεται η Kim Basinger. Αγωνίζεται σκληρά για πολλές πτυχές της ζωής του και κυρίως προσπαθεί να ξεκινήσει την καριέρα του ως μουσικός. Διάφορα προβλήματα όμως γύρω του τον κάνουν να έχει τις αμφιβολίες του. 
Ο Eminem έχασε περίπου 11  κιλά για τις ανάγκες της ταινίας ενώ το πολύ ωραίο soundtrack ''Lose Your Self'' κέρδισε το Όσκαρ.






Courtney Love - The People vs Larry Flynt (1996)
Σε σκηνοθεσία του σπουδαίου Milos Forman η Courtney σε αυτή  την ταινία είχε πάρει υποψηφιότητα για την χρυσή σφαίρα . Η Althea Leasure (Courtney Love) από μια απλή καθημερινή στρίπερ παντρεύεται τον μεγιστάνα των πορνό Larry Flynt.







                      
























Sting - Quadrophenia (1979)
Βρισκόμαστε στο Λονδίνο του 1965 και ο Τζίμυ όπως και πολλοί συνομήλικοί του μισεί την ρουτίνα της ζωής. Ιδιαίτερα τους γονείς του, την δουλειά του σε μια ταχυδρομική εταιρία κτλ. Μόνο όταν είναι με τους φίλους του και γυρίζει το Λονδίνο, πάνω στην σκούτερ μηχανή του, ακούγoντας μουσικές όπως αυτές των The Who και των The High Numbers, αισθάνεται πραγματικά ελεύθερος. Η ταίνία που σκηνοθέτησε ο Franc Roddam είναι ένα ταξίδι στη χώρα των παραισθήσεων. 





Snoop Dogg - Starsky and Hutch (2004) 
Η συμμετοχή του γνωστού ράπερ Snoop Dog είναι μάλλον ότι καλύτερο έχει να επιδείξει η κινηματογραφιή μεταφορά της γνωστής τηλεοπτικής σειράς της δεκαετίας του 70 Starsky and Hutch. Δίπλα στους Ben Stiller και Owen Wilson ο Snoop Dog ξεχώρισε και μάλιστα από ότι φαίνεται το απόλαυσε ιδιαίτερα αφού δήλωσε πως :''Ξετρελάθηκα, υποδύθηκα εμένα. Έβαλα το στίγμα μου στον Huggy και μου επέτρεψαν να το κάνω. Πρέπει να είμαι ο χαρακτήρας που πάντα ήθελα να είμαι όταν ήμουν παιδί.''







Gwen Stefani - The Aviator (2004)
Η τραγουδίστρια των No Doubt εμφανίζεται στην ταινία υποδυόμενη τον ρόλο μιας γνωστής ξανθιάς σεξοβόμβας- συνοδού της εποχής εκείνης, της Jean Harlow. H ταινία σε σκηνοθεσία του Μάρτιν Σκορσέζε διηγείται την ιστορία του θρύλου του Χόλυγουντ Howard Hughes  (Leonardo Di Caprio). H ταινία ήταν υποψήφια για 11 Όσκαρ και τελικά απέσπασε τα πέντε! Η Gwen είχε δηλώσει σχετικά ότι : "Προφανώς η Harlow που ήταν η πραγματική σεξοβόμβα. Μπορείτε να δείτε ότι με ενέπνευσε.





Bob Dylan - Pat Garrett and Billy the Kid (1973) 

Ο θρυλικός Bob Dylan είχε κάνει το κινηματογραφικό του ντεμπούτο σε μια ταινία γουέστερν του  Sam Peckinpa δίπλα μάλιστα στον James Coburn και τον σημαντικό μουσικό της κάντρι Kris Kristofferson. Ο Ντίλαν υποδύθηκε τον Alias και μάλιστα έγραψε και το σάουντρακ της ταινίας το οποίο περιείχε μεταξύ  άλλων το σπουδαίο χιτ ''Knockin On Heaven`s Door''.









Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου