Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Μυθικά ποσά άφησε στους κληρονόμους του ο Lou Reed

Ένα μυθικό ποσό άφησε ο Lou Reed στην διαθήκη του το οποίο θα μοιραστεί η γυναίκα του με την αδερφή του και την μητέρα του.
Το ποσό ούτε λίγο ούτε πολύ φτάνει τα 30 εκατομμύρια ευρώ (17,5 εκατομμύρια Λίρες Αγγλίας) εκ τον οποίων τα 20 εκ. ευρώ είναι κέρδη απο τα δικαιώματα μετά τον θάνατο του σπουδαίου καλλιτέχνη.

Ο Lou Reed πέθανε τον Οκτώβριο του 2013 σε ηλικία 71 ετών ύστερα απο ανεπιτυχή μεταμόσχευση συκωτιού. Μετά τον θάνατό του το αιτήματα για την χρησιμοποίηση της μουσικής του αυξήθηκαν δραματικά αποφέροντας ιλλιγιώδη ποσά σε δικαιώματα. Στην γυναίκα του την καλλιτέχνιδα  Laurie Anderson ο σπουδαίος Lou Reed άφησε 15εκ. ευρώ μαζί με δυο σπίτια στην Νέα Υόρκη. Στην μοναδική συγγενή του την μικρότερη αδερφή του την Margaret άφησε 5 εκατομμύρια ευρώ συν άλλες  500.000 για να προσέχει την μητέρα τους Toby.

H διαθήκη ανοίχτηκε στο Δικαστήριο διαθηκών της Νέας Υόρκης κάτι που το οργάνωσε ο Robert Gotteret, o υπήρξε μάνατζερ του Lou Reed απο το 1970 όταν οι Velvet Underground κυκλοφόρησαν τον τελευταίο τους δίσκο το ''Loaded''.

                              

Πηγή: www.nme.com/news

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου