Παρασκευή 4 Ιουλίου 2014

Τα 10 καλύτερα Dance κομμάτια που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν το καλοκαίρι του 2014

Το καλοκαίρι έφτασε και όλα τα καλοκαιρινά Club έχουν ήδη προγραμματίσει και ανακοινώσει τα πάρτι που θα διοργανώσουν και φέτος.  Techno και House μπλεγμένα Funk και Electro ρυθμούς αναμένεται να ξεσηκώσουν τους θαμώνες των καλοκαιρινών Club και να κρατήσουν το κέφι αμείωτο μέχρι τις πρωϊνές ώρες.
Ποια όμως θα είναι τα κομμάτια που αναμένεται να πρωταγωνιστήσουν φέτος το καλοκαίρι? Για να απαντήσουμε σε αυτό το ερώτημα ζητήσαμε την βοήθεια ενός ειδικού. Ο Αλέξανδρος Γαϊτάνης (a.k.a. Axel) ασχολείται με την Dance μουσική εδώ και χρόνια και εκτός από Dj είναι και διοργανωτής Deep House- Techno πάρτι στο καταπληκτικό παραθαλάσσιο Nnoto Bains στην Πλάκα Λιτοχώρου. Έτσι λοιπόν πέντε κομμάτια εμείς και πέντε ο Axel και ιδού το αποτέλεσμα...


                               Fur Coat - There's No Time (wAFF Warehouse Mix) - Hot Creations
Ότι και να κυκλοφορήσει  ο Βρετανός wAFF πηγαίνει πάντα καλά. Ο wAFF δημιουργεί τρομερή ένταση στις δουλειές τους χρησιμοποιώντας έντονα και άγρια κρουστά  και acid synth γραμμές. To παρακάτω κομμάτι είμαι σίγουρος ότι θα ξεσηκώσει τον κόσμο και θα κάνει τα καλοκαιρινά club να ταρακουνηθούν.

           



                                      GusGus - Crossfade (Maceo Plex Mix) - Kompakt
To πρώτο κομμάτι στην λίστα μας στο οποίο έχει βάλει το χεράκι του ο χαρισματικός παραγωγός Maceo Plex είναι ένα remix στους Ισλανδούς GusGus. Με άψογο τρόπο το crossover του Plex δημιουργεί μια στριμωγμένη και μελαγχολική ατμόσφαιρα και αφήνοντας αρκετά φωνητικά στην μίξη του, τελικά το κομμάτι ξεσπάει με μαεστρία κάνοντας τον ακροατή να παρασυρθεί σε άνευ όρων παράδοση, χορεύοντας στον ρυθμό του Plex.

             






                                           Mind Against - Several Times - Life & Death
Οι Mind Against είναι ένα electronic duo από την Ιταλία που έχει την βάση του όμως στο Βερολίνο. Το Several Times είναι ένα single που είχε κυκλοφορήσει στις αρχές της άνοιξης, τα άγρια γραμμένα synths σε συνδυασμό με το φουτουριστικό Techno/ House είναι εγγύηση για το Several Times.

              




                                                        Maceo Plex - Conjure Balearia
Αν και Αμερικανός ζει μόνιμα στην Ισπανία ο Maceo Plex και από ότι φαίνεται φέτος είναι η χρονιά του, ο άνθρωπος είναι πραγματικός μπόμπερ σε δαιμονιώδη φόρμα. Ότι ακουμπάει γίνεται τεράστιο και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει φέτος το καλοκαίρι στα Dance Party. Φυσικά και η αναφορά στις Βαλεαρίδες στον τίτλο μόνο τυχαία δεν είναι αφού ο Maceo θα εμφανιστεί σίγουρα σε κάποια από τα Club στην Ίμπιζα.

              




                                                                   Bicep NRG106 
Οι Bicep είναι ένα electronic duo απο το Μπέλφαστ και αυτό που τους ένωσε εξ αρχής ήταν η εμμονή και των δυο με το να γίνονται όλα αναλογικά. Το καινούριο κομμάτι με τίτλο NRG106 κυκλοφόρησε από την Βρετανική Juno κάπου στα μέσα του Απρίλη και αναμένεται και αυτό να γίνει ένα από τα σπουδαία χιτ του φετινού καλοκαιριού.

                                   

                                 


                                               Ten Walls- Walking With Elephants  ( by Axel
O Ten Walls πρωτοεμφανίστηκε την άνοιξη του 2013 με την πολύ καλή Βερολινέζικη δισκογραφική Innervisions. Το κομμάτι του με τίτλο ''Gotham'' είχε γίνει ένα από τα must του καλοκαιριού και παίχτηκε κατά κόρον σε όλα τα πάρτι, τα φεστιβάλ και τα Club ανά τον κόσμο. Από ότι φαίνεται ο Ten Walls θα καταφέρει κάτι που λίγοι καταφέρνουν για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι ένα από τα κομμάτια του θα αναδειχτούν σε ''soundtrack '' του καλοκαιριού.

             





                                                       Patrick Topping- Foerget (by Axel)
O τρομερά γρήγορα ανερχόμενος Patrick Topping είναι ένα από τα αγαπημένα πρόσωπα της Hot Creations και επιστρέφει με ένα καινούριο χιτ το ''Forget'' το οποίο γρήγορα- γρήγορα αναρριχήθηκε στο νούμερο ένα του Beatport Tech House chart. Το κομμάτι είναι παρμένο από το Boxed Off’ EP  το οποίο περιέχει 3 dance κομμάτια πραγματικές βόμβες!

              


                                                     

                                                     IV46 Agoria - Scala ( by Axel )
O 38 χρονος Agoria a.k.a. Sébastien Devaud είναι ένας Γάλλος παραγωγός, συνθέτης και Dj ηλεκτρονικής μουσικής που έχει ήδη 4 άλμπουμ ''στην πλάτη του''. To Scala Ep κυκλοφορεί επίσης από την Innervisions, εδώ και μερικούς μήνες, περιέχοντας δυο κομμάτια μπόμπες.

           





                                                        &ME - After Dark  (by Axel )
O &ME μπήκε στον χώρο της House- Techno λίγο πολύ από το πουθενά με ένα δικό του μεγαλειώδη τρόπο ακριβώς όπως είναι και το καλλιτεχνικό του ψευδώνυμο. Η Keinemusik στην οποία ανήκει το After Dark με τον &ME όπως η ίδια λέει δεν είναι μια συνηθισμένη δισκογραφική αλλά μια καλλιτεχνική ιντερνετική κολεκτίβα η οποία έχει σαν καρδιά της την δισκογραφική. Το κομμάτι After Dark βρίσκεται αυτήν την στιγμή ως το νύμερο ένα της εταιρίας στο Beatport.

                                




                                             
                                                             Ninetoes - Escape (by Axel)
Mετά την απρόσμενη επιτυχία πέρυσι το καλοκαίρι με το  ''Finder'' ο Ninetoes  ξεκινώντας από την Στουτγκάρδη άρχισε να περιοδεύει σε όλο τον πλανήτη. Τελικά κατέληξε στο Βερολίνο όπου και εμπνεύστηκε το επόμενό  του χιτ με τίτλο ''Escape'' το οποίο κυκλοφόρησε από την εκ Στουτγκάρδης Kling Klong

             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου