Δευτέρα 9 Ιουνίου 2014

UP FESTIVAL 2014, Κουφονήσια

38 ημέρες απομένουν μέχρι την έναρξη του UP festival στα Κουφονήσια. Όταν άκουσα για πρώτη φορά πέρσι για ένα φεστιβάλ που γίνεται στο συγκεκριμένο μέρος, δεν έδωσα σημασία γιατί φαντάστηκα το συνηθισμένο εντεχνο-ρεμπετο-κλαψο*ουνικο συρφετό που λυμαίνεται τα εγχώρια μουσικά δρώμενα.


Σήμερα σε μια κουβεντούλα στο καράβι ταξιδεύοντας για Σύρο, κάποιος συμπαθής τύπος έφερε στη κουβέντα το γεγονός. Η αναφορά και μόνο του ονόματος Last Drive ήταν αρκετή για να λάβω στα σοβαρά υπόψιν το όλο γεγονός.

Με την επιστροφή σπίτι, εξετάζω την ιστοσελίδα του φεστιβάλ και διαπιστώνω  ότι το line-up είναι το λιγότερο αξιοπρεπές. Last Drive, Παύλος Παυλίδης & B-Movies, Baby Guru, Xaxakes, Burger Project, και Γιάννης Αγγελάκας είναι τα "βαριά" ονόματα του φεστιβάλ. Επίσης πολλά "φρέσκα" μουσικά σχήματα, κυρίως του indie, lo-fi και garage rock χώρου.

Οι ίδιοι διοργανωτές δηλώνουν για το γεγονός
Και ας πέρασαν 3 χρόνια από το πρώτο Upfestival (2011) ακόμα δεν έχει βρεθεί η κατάλληλη λέξη για να το περιγράψουμε. Έτσι κρατάμε τη λέξη φεστιβάλ, όσο κι αν ακούγεται κλισέ και ίσως λίγο υπερβολή. Μοιάζει εξωπραγματικό να μπορεί κάποιος να δει ζωντανά όλους τους αγαπημένους του καλλιτέχνες, δωρεάν, σε ένα τόσο μικρό νησί, σε μια μικρή παραλία στη μέση του πουθενά.
Φαίνεται για μια τίμια προσπάθεια, που αξίζει να στηρίξουμε αυτό το καλοκαίρι. Για περισσότερες πληροφορίες δείτε στο http://www.upfestival.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου