Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Δείτε σε δέκα φωτογραφίες ποια κομμάτια είναι αυτά που δέχτηκαν το περισσότερο ''Shazam'' μέσα στο 2014

 Το Shazam είναι μία υπηρεσία που έχουν τα κινητά τηλέφωνα που σε βοηθάει να αναγνωρίσεις κάποιο κομμάτι που παίζει στον χώρο που είσαι. Όσοι έχουν σύγχρονα κινητά το γνωρίζουν οι υπόλοιποι όλο και κάπου θα το έχουν δει.

Το Βρετανικό μουσικό περιοδικό ΝΜΕ ανέβασε ένα άρθρο που παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον αφού δείχνει τα 10 πιο δημοφιλή rock και indie κομμάτια στα οποία έχει γίνει shazam (ανίχνευση ταυτότητας) μέσα στο 2014 μέχρι τώρα. Σε καμιά περίπτωση δεν θα έλεγα ότι τα συγκεκριμένα κομμάτια θεωρούνται όντως και από τα καλύτερα, ίσα- ίσα βρήκα τα αποτελέσματα κάπως απογοητευτικά. Δείτε και μόνοι σας...



Η λίστα ξεκινάει με ένα κομμάτι ύμνο που είχε κυκλοφορήσει το 1995 και από τότε δεν σταμάτησε να παίζεται ποτέ σε ραδιόφωνα και μπαρ. Πρόκειται για κομμάτι από τον δεύτερο δίσκο των Άγγλων Oasis, (What's the Story) Morning Glory? και δεν είναι άλλο από το αριστουργηματικό ''Wonderwall''!






Άλλο ένα κομμάτι που έχει γράψει την ιστορία του είναι το κομμάτι των Blur με τίτλο ''Song 2'' του 1997 και είναι στην ένατη θέση. To κομμάτι αυτό είναι από το πέμπτο άλμπουμ της μπάντας με τον τίτλο ''Blur'' και το 2011 είχε πάρει την 79 θέση στην λίστα του ΝΜΕ με τα καλύτερα τραγούδια των τελευταίων 15 χρόνων.






Στην 8η θέση βρίσκονται οι Fall Out Boy (?) με το single τους ''My Songs Know What You Did In The Dark. To κομμάτι προέρχεται από το πέμπτο άλμπουμ της μπάντας Save Rock and Roll  που κυκλοφόρησε το 2013. Τώρα το ποιος και που παίζει αυτό το σκουπίδι δεν έχω ιδέα. 





Σειρά έχουν οι Αμερικανοί indie ρόκερς Vampire Weekend και το κομμάτι τους ''Unbelievers'' από το τρίτο άλμπουμ της μπάντας με τίτλο ''Modern Vampire Of The City''  που ήταν το τρίτο single του άλμπουμ. Η μπάντα γνωρίζει τεράστια επιτυχία στις Ηνωμένες Πολιτείες και το άλμπουμ έφτασε στο νούμερο 3 στα τσαρτς των άλμπουμ στην Αμερική. Βέβαια άλλο Αμερική και άλλο Ευρώπη όπου δεν έχουν καταφέρει ακόμη να τα πάνε τόσο καλά.




Παρόλο που το ΝΜΕ έθαψε κυριολεκτικά την μπάντα αυτό δεν σταμάτησε τον κόσμο να αναρωτιέται για το κομμάτι και να προσπαθεί να το αναγνωρίσει με το κινητό του όπου και να έπαιζε τόσο συχνά ώστε να πάρει την έκτη θέση στην λίστα μας. Πρόκειται για το κομμάτι ''Chocolate''  από το πρώτο άλμπουμ των Άγγλων The 1975 με τίτλο The 1975.





Στην πέμπτη θέση τις λίστας βρίσκονται οι Γάλλοι Μ83 και το κομμάτι τους ''Midnight City'' προερχόμενο από το έκτο άλμπουμ της μπάντας Hurry up, We are Dreaming. Το κομμάτι είχε κυκλοφορήσει το 2011 και είναι το πιο γνωστό κομμάτι της μπάντας. 







Οι Phantogram είναι ένα electronica rock duo από την Αμερική και έφτασαν στο νούμερο 4 της συγκεκριμένης λίστας με το κομμάτι τους ''Fall In Love'' το οποίο είχε κυκλοφορήσει το 2013 στο άλμπουμ τους με τίτλο ''Voices'' .



Φτάσαμε στην τελική τριάδα και οι Αμερικανοί Paramore είναι αυτοί που θα καταλάβουν αυτή την θέση. Το κομμάτι τους ''Ain't It Fun'' από το περυσινό ομότιτλο τέταρτο άλμπουμ τους είναι αυτό που ο κόσμος αναρωτήθηκε πάρα πολλές φορές ποιο είναι. Η μπάντα μάλιστα φέτος θα είναι μια απο τις Headliner μπάντες του σημαντικού φεστιβάλ στο Leeds.





Τώρα τι να πω για αυτό το κομμάτι που μοιάζει να είναι το σάουντρακ του περασμένου χειμώνα. Χωρίς πολλές συστάσεις οι Arctic Monkeys με το κομμάτι ''Do I Wanna Know'' από τον πέμπτο δίσκο τους με τίτλο ΑΜ  ο οποίος απογείωσε την φήμη της μπάντας και μαζί και την υπεροψία των μελών της. 





Φτάσαμε λοιπόν στο νούμερο ένα τις σχετικής λίστας και πρόκειται για ένα καινούριο κομμάτι και το μοναδικό στην λίστα που κυκλοφόρησε μέσα στο 2014. Είναι το ''Magic'' των Coldplay από το έκτο άλμπουμ τους με τίτλο Ghost Stories που κυκλοφόρησε επισημα στις 19 Μαίου. To Magic ήταν το πρώτο single του άλμπουμ και κυκλοφόρησε στις 3 Μαρτίου του 2014 και κατάφερε σε αυτό το μικρό διάστημα να του γίνει Shazam 1,319,829 φορές. 




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου