Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

CBGB : Η Πανκ Μέκκα θα γίνει ταινία

Το CBGB (που τα αρχικά του σημαίνουν Country, BlueGrass και Blues) είναι το punk club-θρύλος της οδού 315 Bowery στη Bleecker Street του Manhattan στη Νέα Υόρκη (σήμερα στεγάζει το κατάστημα του –μουσικόβιου- σχεδιαστή John Varvatos).
Ο ιδρυτής του CBGB, ο Hilly Kristal το άνοιξε το 1973 με σκοπό να παίζουν εκεί μπάντες country και blues –σύμφωνα και με τον τίτλο του- έλα όμως που το CBGB έμελλε να γίνει ο ναός του Punk και του New Wave στη Νέα Υόρκη και μέσα του να παίζουν live οι Ramones, Misfits, Television, the Patti Smith Group, Mink DeVille, The Police, The Dead Boys, The Dictators, The Fleshtones, The Voidoids, The Cramps, The B-52's, Blondie, Joan Jett & The Blackhearts, The Shirts, και Talking Heads! Σήμερα, το CBGB γίνεται ταινία και αφηγείται την ιστορία του club – θερμοκοιτίδα του punk rock’n’roll.

Ο Hilly Kristal, ήθελε να φτιάξει ένα χώρο που θα μπορούσε να επισκεφθεί κάποιος, για να ακούσει live μουσική, κυρίως country, bluegrass και blues. Όταν, αποδείχθηκε αδύνατο να κλείσει μεγάλα ονόματα σαν τον Conway Twitty για live, ο Hilly στράφηκε σε άλλες μπάντες και νέα ταλέντα ακατέργαστα, υπό τον όρο ότι θα έπαιζαν δική τους original μουσική. Ούτε top 40 ούτε διασκευές. Αυτό ήταν το πιστεύω του – να supportάρει καλλιτέχνες με κάθε κόστος. Πάρτε μια γεύση από την ταινία παρακολουθώντας τα videos – η ταινία βγαίνει στις Ελληνικές αίθουσες στις 27 Φεβρουαρίου.

            




Πηγή : offradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου